Rotofeiul cu caschetă din Thomas the Tank Engine este Miguel Cabrera. Miguel cine? Miguel Cabrera, cel mai bine plătit sportiv din lume. A semnat de curând un contract pe 10 ani cu Detroit Tigers, în valoare de 292 mil. dolari. Recordul anterior aparține tot unui jucător de baseball: Alex Rodriguez, 275 mil. în 10 ani.
Prea multe despre sportul ăsta nu știu. Doar ce am mai văzut în reclama la ciocolata Rom; aia cu americanii ne-au furat oina. Mi se pare totuși o mostră de aroganță să plătești în asemenea hal un planturos îmbrăcat în blugi, care pare să fi mâncat doar la KFC și McDonald’s.
Într-adevăr, ăsta trebuie să fie sportul de casă al americanilor. Oricine poate excela în curtea casei, după ce a devorat o ceafă de porc și a debarasat pe gâtul uleios vreo 7-8 beri.
Nu cred că există blockbuster american în care să nu apară scena “let’s play catch”. Știm cu toții scena: Un specialist în grătare, stâlpul familiei, aruncă mingea de baseball și fiul o prinde într-un slow motion lacrimogen, ducând tradiția mai departe.
“Bravooo! Ai prins bila în mănușa de un metru pătrat. Ești sportiv, cel mai sportiiiv! Ai 13 ani și 70 de kile, dar o să ajungi un fabulos sportiv!”
Acum, departe de mine ideea să desconsider în vreun fel tradiția americană. Sau să fac glumițe deplasate despre niște grași care pălesc o bilă cu bâta și sunt cei mai bine plătiți sportivi din lume.
Dar Miguel Cabrera, ăsta cu 292 de milioane, are deja 31 de ani și constituția lui Peter Griffin. Realizați că el tocmai a semnat un contract pentru următorii 10 ani?! Cu posibilitate de extindere pe încă doi, pentru 30 mil bonus. Deci rotunjorul, adiposul, trupeșul, sportivul de geniu, poate practica pălitul bilei și la 43 de ani. De alergat nu se mai pune problema. În ritmul ăsta, peste 10-12 ani se va rostogoli pe teren.
pai ce, akebono nu e sportiv?sau bob sapp?la CM din 90 maradona arata cam ca americanu asta.
In fotbalul romantic, cand castiga Steaua Cupa campionilor si dribla Maradona tot terenul, puteai sa joci bine si mai durduliu. Dar astazi nu imi imaginez un fotbalist de top, gras.
Bob Sapp e circar, nu sportiv 🙂
Sportul preferat al americanilor are radacini comune cu, cultura lor pentru gratare si fast food, sau asa vad eu lucrurile.
Ia uite la el, tanar si zvelt, cat e de intolerat – adica de ce nu ar avea voie un mos grasut sa fie ultra sportiv?
Prea zvelt nici eu nu mai sunt..
N-am nimic cu grasanii ultra sportivi. Doar ca mi se pare americanesc rau ca Elmer Fudd sa fie cel mai bine platit sportiv din lume :))
coane, intra-ti in forma ca am nevoie de un macho numa fibra pentru filmari… cum vrei sa sufere toata suflarea feminina nemteasca altfel?
Pregătiți vreun film, ceva? :))) Luminați-mă, vă rog.
Ceva de genul, dar nu stiam ca voi aparea in scene nud :))
mulat – seminud – nud, oricum se vede fibra jupane deci baga sala :)))
când va fi gata?
La ce-ti trebuie sa fie Dani numai fibra? Parca nu erau si nudurile si nici seminudurile pe lista de proiecte, din ce le-ai enumerat tu cu tastatura ta… Nu ca mi-ar parea rau, ca dupa cum ziceam nu cred ca poti sa gasesti ceva mai sculptural de atat…
Sgt. Pepper – la toamna :))
Olivia – e inclus intr-unul dintre proiectele de pe lista, Dani e chiar ciresul de pe tort
pff… rahat. mă gândeam că mai devreme, chiar m-ați făcut curios :))
Ai zis carte de bucate with a twist…Asta era? Dupa modelul japonez de servit sushi de pe corpul cuiva (care e femeie, Dani, no offense, dar mi se pare mai comestibil asa)? Sincer in practica n-as zice nu, dar nu pot sa te mint ca in poze mi-ar creste pofta de mancare…
:)))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))
Dani, special special pentru Olivia pe langa scenele din proiect facem si o poza cu sushi de salau :))))))))))))
Dati-va cu parerea…De la concurentii vostri de pe catchy, subiect de disputa….Sunt sau nu relatiile foarte intense sortite sa se prabuseasca in flacari? Eu sunt optimista, restul lumii nu e si nu-mi doresc sa renunt la optimism in privinta asta…
Olivia, “its better to burn ouț then to fade away” Kurt Cobain.
E valabil și în relații.
De-aş muri de dor de mure – mure, mure, mure,
Nu m-aş mai duce-n pădure – dure, dure, dure
Mihai Eminescu
Merge si fiert cu maioneza, nu-s pretentioasa…
Aveam de gand sa scriu un articol mai trist, mai emotional.. Si m-am chinuit 2 ore sa imi intru in dispozitie (m-am uitat la Cel mai iubit dintre pamanteni).
Acum intru pe site, citesc comentariile si in mai putin de un minut s-a ales praful de dispozitia mea pentru articol trist.
Pfaaaa, ce oameni! Trebuie sa scot armamentul greu: Fram ursul polar.
Dani, dezbracă-te-n chiloți, fă-ți o poză și trimite-i-o lui Vlad să facă un teasing, un traier ceva cu subiectul filmului. Mai e timp lung pân´ la toamnă. :))
Te roooog…nu scrie ceva despre holocaust, crimele comunismului, al doilea razboi mondial, primul, Stalin, Hitler, nici macar despre actori morti, Iordache in speta…am deja oameni in jurul meu care sa ma tortureze cu asemenea subiecte… Mai bine zi de ce sufera nemtoaicele dupa silueta ta…
De acord Hary, dar intrebarea e de ce n-ar arde forever… Adica privind in urma imi dau seama ca la mine cel putin nu era chesia ca nu mai ardea, era chestia ca nu vroiam sa ajung sa le dau foc…
“era chestia ca nu vroiam sa ajung sa le dau foc…”
Pornind de la gandirea asta, s-au intamplat in istorie tragedii. Cum ar fi femei de peste 25 de ani convinse ca virginitatea e o virtute.
Dani, tu ori ai petrecut fara noi, ori nu-mi mai merg mie sinapsele la ora asta, ca nu reusesc sa te urmaresc. Ce vrei sa zici? Singurul lucru cu care sunt de acord e ca e tragic sa crezi in general ca virginitatea e o virtute.
da, se poate ca o flacara ce topeste cinci masini de pompieri in fix 2 minute juma sa se transforme treptat intr-o mare de jaratec extrem de rezistenta la ploaia timpului – zise Pruna, romanticul de serviciu.
Si eu cred la fel. Uite ca accidental suntem de acord 🙂
Olivia, șalău fiert cu maioneză??????? who does that???? wtf???
Da. De ce? Ce nu-ti place? Tu cum il faci?
În oricare zeci de mii de alte feluri, de la prajit în solzi pe grătar la filetat și dat la cuptor cu sos de brânză și măsline până la tăiat fășii și făcut fish fingers adevărate din el DAR nu fiert cu maioneză, vai cum trebuie să fie :)).
PS – mie nici nu-mi prea place șalăul dar dacă tot îl gătesc să fie măcar suportabil dacă nu extrem de bun :))
Lasa-ma mai nene, ideea e sa se faca usor si sa-mi placa mie. Eu prefer sa nu fie prajit in ulei, si-mi place maioneza si dressing-urile in general. Dar ce nu-ti place? Pestele fiert, maioneza sau combinatia?
peștele fiert
Nici mie nu-mi prea place fiert in general dar e mai dietetic si cu dressing merge si eventual andive sau ceva. Si ideea e sa fie curatat de oase, piele, grasime, gelatina si alte chestii scarboase. Carnea aia alba cu maioneza, andive, piper si ce condimente vrei tu mie-mi place. Dar de principiu as vrea sa ma las si de peste…
în caz că nu te lași de carnea îngrozitor de grasă a șalăului (cred că mai mult îngrașă soia, frate) nu mă lasă inima să te las într-o așa eroare prin urmare îți spun cum gătesc șalăul pt fiică-mea:
se ia șalăul întreg (de preferință mic, până într-un kilogram), curățat de cap și interior, dar cu solzi lăsați unde trebuie și se pune frumos, pe o parte, în tigaia fierbinte la foc mic/mediu – se lasă până coaja se arde și apoi se întoarce pe partea cealaltă și se repetă operațiunea.
Dacă vrei să fie o treabă elegantă poți să pui în tigaie hârtie de copt ca să nu se prindă și să nu scoată cine știe ce fum.
Gătit așa șalăul se fierbe în coajă și textura cărnii se păstrează nu se face muci, bleah, ca în cazul fierberii normale – scoti salaul, lași sa se raceasca, il desfaci in doua si scoti pur si simplu fulgii de carne de pe oase (eu asa i-l dau Ioanei) după care îi asortezi cu ce și cum vrei tu.
PS. dacă peștele e congelat trebuie să-l lași să ajungă la temperatura camerei tot, nu doar pielea, și să mai lase din apă – altfel nu se va coace în interior.
Ok…Nu e vorba de ingrasat ca in momentul asta incerc sa iau cateva kg, e vorba ca pestele ala nu s-a sinucis de dragul meu ca sa-l mananc, ca nu a crescut in copac iar eu nu sunt impacata cu idea de a-mi omori hrana. Dar pana ma las eu si de peste, lumineaza-ma: conteaza ce fel de tigaie? daca pun hartie de copt nu ia foc? cu capac sau fara? merge si la alti pesti? daca mai ai sugestii ptr bucatarie simte-te liber sa mi le dai ca eu primesc retete si tipsuri de la toata lumea si chiar n-am pretentia ca ma pricep la gatit. Si nici nu-mi place sa o fac. Decat dulciuri, dar asta deja e alta discutie…
cu capac iese un pic mai fiert dar sunt mai putine sanse să-l gătești prea puțin / fără capac iese fiert-copt, adică mai bun.
eu prefer tigăile mai groase, mie nu mi-a luat foc până acum hârtia dar dacă te temi n-o pune.
Merge la peștii cu platoșă din solzi mărunți și tari (șalau, biban eventual știucă). De fapt s-ar putea să meargă și la alții și metoda să te scutească de fapt de curățat…dar ăștia sunt testați.
Dacă ție nu-ți place să gătești iar eu gătesc în general pentru ocazii speciale, mâncare destul de complexă, nu cred că ți-ar place sugestiile :), oricum în curând va veni o armată de articole gastronomice și de aventură pe reacții…
Ok…mai eu ma plictisesc repede sa fac mancare, de aia tot schimb si nu stiu niciodata daca ce fac o sa se poata manca, dar in mare, daca imi suna mie reteta fezabil si nu presupune un buget astronomic, in general ma bag. Peste nu prea fac, cum ziceam, decat salate cu peste afumat, chec cu peste afumat, uneori fiert sau prajit, dar sunt deschisa la sugestii ca pe langa verdeturile mele altii mai vor si ceva care sa semene a carne…
Nu e cel mai bine platit atlet, dar ai dreptate ca incaseaza exagerat de mult.
Floyd Mayweather doar in ultimul an a castigat $105 milioane:
http://www.forbes.com/athletes/list/#tab:overall