Pulpe la ceaun cu usturoi si must

Drumul mustului nu este o înlănţuire de procese biochimice încununate de o horă a tălpilor goale. Nu e despre araci, butași şi piatră vânătă. Strugurele nu este conştient de existenţa lui şi nici de sucul îndulcit în pieliţă, sub soarele augustului. Aroma şi gustul lui există doar pentru că noi ne clătim papilele cu seva lui. Drumul mustului începe de la buzele noastre şi se termină la rădăcina limbii, odată cu ultima proeminență gustativă.

Ciocanele de curcan la ceaun by Dani Corban

S-au folosit:
– Un ceaun
– Ciocănele de curcan
– Must roşu dulce, uşor înăsprit

– Usturoi
– Ulei, sare, cimbru, rozmarin (cantitate foarte mică)
– Sos de soia
– Cartofi albi în combinaţie cu unt şi lapte

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

    • La clatite 🙂
      Intr-un amestec de sos de soia si mirodenii las carnea la macerat cateva ore. O face mai aromata si mai gustoasa. Nu pun sosul in mancare, este doar o frectie pentru carnea cruda.

Leave a Comment.