Cuibul și puiul acvilei de munte

De ani de zile frații Bodnari cutreieră pădurile Bucovinei, încercând să aducă și să păstreze pe film frumusețea sălbăticiunilor din pădurile încă bogate din munții ăștia.

Nu-s nici de la BBC și nici nu cred că au ajuns să câștige ceva din asta, o fac doar din pasiune și investesc în echipament bani câștigați muncind prin alte părți. Iar pasiunea asta se simte din plin chiar dacă prezentările nu-s extrem de cizelate și nici sculele nu-s cele mai cele, însă dragostea față de frumosul sălbatic n-are neapărată nevoie de comentarii ultra puse la punct și de lentilele cele mai cele.

Anul ăsta, după 3 ani de căutări, au găsit ceva atât de rar și de frumos, că tot zbuciumul ăsta al lor prin codrii Bucovinei a fost dintr-o dată mai mult decât meritat. Într-un vârf bătut de vânt au văzut cuibul Acvilei de Munte, cu un pui în el.

Pajură legendară fluturâd pe steaguri încă de pe vremea romanilor, filmată acum în Bucovina, la ea acasă. Mai jos e povestea crudă a emoției găsirii și observării stăpânei cerului.

PS. Mi-ar plăcea să fac odată cu băieții ăștia un atlas al sălbăticiunilor bucovinene, care să împletească naturalul observațiilor pe viu cu mitologia populară pe care animalele au stârnit-o în folclor.

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

5 Comments

  1. Îl adăugăm pe listă atunci. Astea de suflet, lungi și încete, le executăm în paralel cu altele, după ce vom trece pe plus :))

    Reply
    • Vlad,
      Ma doare sufletul sa vad cu cata stangacie au pus in scena baietii astia talentati de la Wild Bucovina descoperirea lor.

      As vrea sa-i ajutam in privinta asta.
      Ii cunosti pe baieti?

    • Nu-i cunosc, le urmăresc eforturile de vreo 2 ani, am schimbat câteva vorbe pe fb și-atât. De multă vreme plănuisem că dacă o să am vreodată vreme de un proiect cu wildlife în Bucovina, să fac echipă cu ei – eu cu un nivel de punere în scenă mai bun, ei cu ce contează – adică chiar cunoștințele de pădure și sălbăticiuni.

      Numai că un proiect de ăsta e și lung (măcar 1 an dacă totul iese excelent din prima) și greuț și scumpicel, nu știu ce potențial de recuperare financiară ar avea – în mintea mea era ceva de viitor oarecum îndepărtat, când nu o să-mi ardă fundul cu fândul la finanțe și o să-mi pot aloca niște timp frumosului pentru frumos.

      Dacă tu ai alte planuri pot fi intermediar și după ce se conturează ceva să vorbiți voi direct.

Leave a Comment.