Concluzii mondiale

cr 7 kfcMinutul 95: Varela loveşte cu capul mingea centrată de pe partea dreaptă, SUA – Portugalia se termină 2-2, niciun jucător din cei 22 nu se bucură, ambii antrenori privesc în gol, înmărmuriţi. Victoria istorică a americanilor a fost furată de ultimele două secunde. Se visau deja favoriţi la câştigarea grupei. Da, un egal în meciul cu Germania le-ar fi asigurat prima poziţie.

Portugalia este oricum cu un picior pe aeroport. Doar o victorie împotriva ghanezilor cumulată cu o înfrângere la scor a americanilor în ultima etapă i-ar mai putea salva. Adică basme cu CR7 şi mingile de aur în care nici ei, portughezii, nu mai cred. Avem şanse mai mari să-l vedem pe Cristiano înfulecând aripioare picante la KFC (halucinantă reclama, apropo)

Nu-i nimic, vom avea spectacol în optimi cu Chile, Costa Rica, SUA şi, posibil, Algeria. Nu avem nevoie de spanioli, englezi, portughezi şi alţi multimilionari îmbuibaţi, care aleargă după minge ca Mutulică după fusta Albei ca Zăpada.

Să zboare mai repede înapoi acasă, să le maseze terapeuţii pulpanele şi să le pilească bătăturile din călcâie. Acum încep campionatele prin Europa şi zdrăngăne gologanii adevăraţi, nu salbe de tinichea îndesate de transsexuali bronzaţi între sânii blănoşi.

După optimi am speranţa că ne va scuti şi Messi de simulacrul fotbalistic prestat în primele două meciuri. Noroc cu glezna fină şi cu nonvaloarea adversarilor. Altfel, după un 0-0 cu Iran, ar fi sărit şi vita argentiniană de uger în sus, mugind că ăsta micu a alergat mai puţin decât portarii.

Hai, vedetelor, vă aşteptăm acasă la o shaorma cu de toate.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. Urmeaza Germania – SUA sau meciul fostului selectioner (Jürgen Klinsmann) impotriva actualului antrenor (Joachim Löw) al Germaniei…:-))

  Dupa partida de ieri noaptea, comentatorii germani si-au adus subit aminte de meciul legendar Germania – Austria de la CM din Spania (Gijon, 1982), cand cele doua echipe au dato pe fata la pace, dupa ce Germania conducea cu 1-0, scorul permitand celor doua echipe sa se califice in optimi. Atunci a fost eliminata Algeria, care castigase cu Germania si Chile, si avea doua partide castigate, dar golaveraj mai mic.
  Sunt curios ce cote o sa fie pe egal la pariuri…:-))

  Eu personal sper sa le-o traga nemtii la americani cu 5 sau 6 diferenta, mai ales ca Obama a spus ca se uita Live la fiecare meci al americanilor si Ghana sa le dea o caruta portughezilor.

  Reply
  • SUA isi permite si o infrangere cu Germania. Are golaveraj 4-3, iar Portugalia are 2-6. In cazul in care SUA pierde la un gol diferenta cu Germania, Portugalia trebuie sa bata la 4 diferenta pe Ghana.. Sunt OUT portughezii. De-asta nici nu s-au bucurat cand au egalat in min 95.

  • SUA nu-si permite sa piarda cu Germania.
   Da, portughezii sunt out, dar nu si Ghana, care o sa le dea 2-3 diferenta la portughezi, daca joaca cum a jucat cu Germania.
   Parca primeaza golaverajul pentru calificare si nu jocurile directe, sau?

  • Golaverajul primeaza, am verificat.
   Germania trebuie sa bata cu doua diferenta, daca Ghana castiga numai cu 1-0. Daca Ghana bate cu 2 diferenta, Germania poate sa castige numai cu 1-0.
   In concluzie, SUA nu-si permite sa piarda, doar egalul o califica sigur…

Leave a Comment.