Astra Giurgiu, noua campioană

ioan-niculae1Astra Giurgiu va fi noua campioană a României la fotbal. Am un singur argument pentru infailibila previziune: Ioan Niculae. Ăştialalţii – Budescu, Alibec, Silviu Lung, Valerică, ţăranul cu puţa mică – simple instrumente. Dălţi şi ciocane care vor sculpta opera, mânuite de o forţă divină.
Să vă explic de ce secretul reuşitei se reduce la Ioan Niculae. Amintim doar câteva fărâme din armata buchilor purtate de subsemnatul în luptă:

-despre Ioan Niculae, 26 septembrie 2014-

Cum a ajuns figurantul de slapstick în pantofii celui mai breaz miliardar? Furând de la stat, la fel ca şi restul colegilor din top 100 cei mai îmbuibaţi români. Doar că a furat mai mult. Explicaţia pentru care a folosit gaze din rezerva statului, la preţ de nimic, este antologică: “Era presiunea prea mare în conducte şi dacă nu consumam eu gazul, se puteau produce explozii catastrofale”

Mulţumim! Ne-ai salvat de catastrofă. Ia vezi, presiunea la petrol cum e? Nu de alta, dar poate se sparg conductele şi ne înecăm cu toţii. (de AICI)

-despre Ioan Niculae, 23 nov 2014-

A mai fost un arogant de teapa lui printre noi, nu demult. Tot geniu absolut în orice, tot patron de club, tot foarte elevat spiritual. Problema e că atunci când nu îţi mai încapi în piele de bine ce-ti merg toate, când nu te mai saturi de exagerări şi izmenire, îţi ia Dumnezeu palma din cap şi îţi pune pumnul.

Sunt convins că de la atâta fandosit în lumina reflectoarelor, Ioan Niculae s-a transformat însuşi într-un trofeu de vânătoare. Pentru vânătorii de la DNA. La fel ca Becali, la fel ca toţi cei dinaintea lui care au descoperit nemărginirea şi absolutul. (de AICI)

-despre Ioan Niculae, 17 martie 2014-

Știți de ce este Steaua foarte aproape de al doilea titlu consecutiv și plutește peste campionat mai ceva ca Icar peste labirintul din Creta? Pentru că beneficiază doar de latura bună a lui Becali, adică banii. Excursia la loc răcoros în care a plecat sfântul din Pipera este principalul motiv al ascensiunii recente. Au scăpat de Gigi filozoful, Gigi nervosul, Gigi circarul, Gigi antrenorul, Gigi scouterul, Gigi psihologul. A rămas doar Gigi-cont bancar.

Cei de la Astra trebuie să fie răbdători. M-am născut în județul oracolelor și prevăd un titlu de campioană în vitrina lor, destul de curând. (de AICI)

A trecut aproape un an jumate de la previziunea din martie 2014. Zic că sunt din ce în ce mai aproape. Nu vreau să mă laud nemeritat. Probabil singurul care nu şi-a imaginat încarcerarea lui Ioan Niculae a fost însuşi Niculae. Atunci când averea ta este cât PIB-ul unui oraş măricel, chiar îţi cumperi un oraş. Cu tot cu Dunărea ce-l împrejmuieşte. Grandoarea ta n-are loc în ditai Zimnicea, cum să încapă într-o celulă căptuşită cu blană de şobolan?
Şi totuşi, se poate…

Astra Giurgiu este în aceeaşi situaţie în care a fost Steaua, în martie 2014.
“Au scăpat de Gigi filozoful, Gigi nervosul, Gigi circarul, Gigi antrenorul, Gigi scouterul, Gigi psihologul. A rămas doar Gigi-cont bancar.”
Înlocuiţi în fraza de mai sus “Gigi” cu “Niculae”. Restul sunt detalii. Dălţi şi ciocane.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

 1. Nu cred ca Astra va fi campioana.
  Astra nu va pupa Europa Leage si fara EL nu vor avea suportul financiar pentru a se intari. Si odata cu lipsa banilor va scadea si motivatia jucatorilor mercenari.

  Steaua are cel mai larg lot, si cel mai bun valoric. Nu are cum sa nu castige campionatul.

  Reply
  • Steaua nu mai are anul asta cel mai bun lot valoric, au scapat de cei mai buni jucatori anul asta si in loc au adus niste mediocrii de la echipe retrogradate sau de duzina (plus vreo 2 tineri de perspectiva, Tudorie si Mihalcea, care mai mult ca sigur n-o sa faca fata presiunii si lipsei de rabdare a managementului). Au ajuns sa se bata pe jucatori cu echipe din liga a 2a turca si liga a 2a rusa, asta spune mult.

  • Perkele,
   mediocrii adusi de Steaua sunt mai buni valoric decat mediocrii adusi de celelalte echipe din Liga 1.
   Au cel mai larg lot de mediocrii, intro liga slaba.
   Ceea ce-i califica la titlu.

Leave a Comment.