Am zis: Astra Giurgiu, noua campioană

alibecSe conturează pronosticul dat de mine anul trecut, 10 august 2015 – Astra Giurgiu, noua campioană

Mi-au explicat mai mulţi că no es posible, că banii, Gigi, valoarea lotului, mercenarii de la Astra şi fotbaliatorii de la Steaua.

Echipa din Giurgiu înaintează cu paşi apăsaţi; fără finanţator şi fără antrenor. Aşa se face o românească autentică. Există toate premisele triumfului, le urez succes, deşi îmi adun drăgălășiile pe lângă Cimitirul Ghencea.

La câte ouă stricate s-au aruncat în echipa asta, am ajuns să fraternizez. E genul de empatie pe care o simţi faţă de victima dintr-un scenariu patetic. Şi nu mă refer la încarcerarea hidosului din Zimnicea.

Toată iarna a fost un spectacol de glorificări becaliene – Canalele noastre sportive nu au emanat altceva în afara izului de bani fictivi, valută forte Bheee-Bheee-Bheee.
“Bag şase milioaneee şi scot treizeci! Pac, pac!” De nu l-au întors pe toate părţile şi pe săracul Ivan, până l-au zăpăcit şi acum se încalţă invers.

Au curs epopeile despre Gheorghe cel Sfânt pe ecrane, site-uri şi fiţuici. Iar într-un final, cele şase milioane s-au transformat în câteva sute de mii plătite pentru nişte bătrânei epuizaţi.
Dar nu asta mi-a răsturnat simpatiile. În fiecare an de libertate, Sf. Gheorghe face la fel.

Acum s-a ajuns totuşi prea departe cu magia coincidenţelor. Exact înainte de play off, laşi liderul campionatului fără antrenor. Pentru că a pariat online pe nişte meciuri, fără legătură cu echipele antrenate de el. Şi fără să câştige vreun ban! – Mare combinator Şumi ăsta.
Nu pedeapsa o contest, ci spectacolul greţos din juru-i.

Toţi cioflăitorii de vorbe goale şi liliputanii fotbalului explică nemuritoarea “Unde-i lege nu-i tocmeală”. Îşi ridică ziduri împrejurul himenului, nu cumva să le intre flagelul pariurilor. Urmează pauza publicitară şi reclamele la pariuri online în care joacă chiar ei, feciorelnicii.

“Hăhăhă, ştiţi cum e aia cu popa… Să faci cum zice, hăhăhă! Eh, or mai fi şi alţii cu pariuri cu de-astea, dar na. Asta este acum, ne pare rău Şumi, aşa-i în viaţă!”

Staţi, mă, liniştiţi! Nu vă guduraţi în jurul propriei cozi. În seara asta veţi termina derbiul Dâmboviţei la egalitate. Iar Astra Giurgiu va fi un fel de Leicester City – Căţelandrul sănătos într-o cursă de gheparzi șchiopi.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. In continuare mizez pe Steaua campioana. Mai sunt 9 etape si doar 6 puncte diferenta intre Astra si Steaua.
    Astept un esec a lui Astra si dupa aia vor merge in cap. Nu ai cum sa ramai focusat si motivat fara nicio perspeciva si siguranta.

    Totul merge bine atata timp cat reuseste sa castige. In playoff insa echipa va trebui sa-si depaseasca limitele. Pentru a putea face acest lucru, are nevoie de conditii speciale, pe care nu le are din pacate.

    Asta insa nu ma impiedica sa simpatizez cu Astra in lupta pentru titlu. 🙂

    Reply

Leave a Comment.