Miliardar de mucava

El este cel mai bogat român, stăpânul absolut al miliardarilor de carton, rodul suprem al societăţii româneşti, după 25 de ani de capitalism.

ioan niculae
Nu ştie multe cuvinte şi ai nevoie de subtitrare atunci când le foloseşte pe cele din dotare (undeva la vreo 300 în total). Dar măcar gândul îi este dibaci şi vrerea cumpătată.

Când echipa de fotbal în care investeşte de câţiva ani (ca orice român de succes) a eliminat-o pe Olympique Lyonnais, şi-a ridicat toţi jucătorii pe acoperişul celui de-al zecelea cer. La mai puţin de o lună după, declară asta:

“O ruşine de echipă, vom lupta să scăpăm de retrogradare. Măsurile vor fi drastice, atît vă spun”

Hai, jură-te că veţi lupta să scăpaţi de retrogradare! În intervalul mai scurt de o lună la care m-am referit, marțafoiul de mucava (cartonul suprem) a uitat să plătească primele jucătorilor, iar în cazul unora chiar salariile. Mai mult, i-a beştelit public pe stranierii din echipă, pe motiv de mercenariat.
Într-adevăr, după ce îşi fac treaba, au pretenţia să fie şi plătiţi, mercenarii dracului!

Cum a ajuns figurantul de slapstick în pantofii celui mai breaz miliardar? Furând de la stat, la fel ca şi restul colegilor din top 100 cei mai îmbuibaţi români. Doar că a furat mai mult. Explicaţia pentru care a folosit gaze din rezerva statului, la preţ de nimic, este antologică: “Era presiunea prea mare în conducte şi dacă nu consumam eu gazul, se puteau produce explozii catastrofale”

Mulţumim! Ne-ai salvat de catastrofă. Ia vezi, presiunea la petrol cum e? Nu de alta, dar poate se sparg conductele şi ne înecăm cu toţii.

PS: Alo, DNA-ul! Pe-ăsta l-aţi chemat de vreo 3 ori şi l-aţi lăsat să plece de fiecare dată. Păi ce facem, ne-am înmuiat?

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

Leave a Comment.