7 recomandări pentru femei

madonna21. Într-o relaţie de lungă durată, dragostea trebuie să vină îndeosebi dinspre femeie spre bărbat. Genetica bărbatului este cea a vânătorului, a aventurierului, în timp ce femeia este ghidată de vectori conservatori. Rolul ei natural este de a păstra integritatea căminului, prin sacrificiu şi dragoste necondiţionată.

2. În rolul său de vânător, bărbatul are în permanenţă nevoie de sprijin moral. Este obligaţia femeii să îi confirme acestuia acţiunile, dedicându-i toată truda şi toată strădania.

3. Pentru a înţelege şi a onora comportamentul masculin, femeia trebuie să renunţe la barierele educaţionale tradiţionale. Astfel, îi va fi mult mai uşor să joace rolul de mamă, de soră, de bună gospodină şi de partener sexual dezinhibat, în funcţie de preferinţele şi dispoziţia bărbatului.

4. Raportul sexual simultan între un bărbat şi mai multe femei este o normalitate şi o necesitate pentru închegarea căminului. Doar atunci vor fi trecute cele mai înalte praguri psihologice ale relaţiei de cuplu. Priviţi-o nu ca pe o excentricitate, ci ca pe un test al încrederii.

5. Omul este un mamifer sociabil. Bărbatul „Să trăiască în înţelepciune cu femeia sa, ca fiind făptură mai slabă”, (1Pt. 3,7). Atunci când bărbatul are de suferit de pe urma slăbiciunii partenerei, aceasta trebuie să îi ofere libertatea necesară pentru a socializa cu alţi indivizi ai comunităţii. Socializarea va avea loc cât mai departe de cămin şi de tensiunile cauzate de slăbiciunile femeii.

6. Niciodată femeia nu trebuie să corecteze prin vorbe sau gesturi comportamentul partenerului, în prezenţa altor persoane. Aceste acţiuni hazardate pot duce la inhibarea bărbatului, adică la înstrăinarea şi istovirea psihică a capului familiei.

7. În calitatea sa de conducător responsabil al familiei, bărbatul îşi va menaja partenera cu fiecare ocazie. Acţiunile şi gândurile acestuia nu trebuie să afecteze în vreun fel firea mai slabă de alături. Femeia trebuie să conştientizeze că lipsa comunicării sau reţinerea unor anumite informaţii nu reprezintă altceva decât dovada comportamentului protector al bărbatului.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

10 Comments

 1. Frati-miu a zis sa-ti dau friend request din partea lui :)) Cica ai dreptate :))Pe de alta parte, eu ma gandesc ca toate astea sunt posibile poate intr-un univers paralel, ptr ca in asta e wishful thinking…

  Reply
  • Olivia,
   articolul asta e o replica la cele 10 recomandari pentru barbati, date de preotul Iosif Vatopedinul, ti-am dat link intr-un comentariu la articolul ucigasul….

  • Din pacate, nu este o replica foarte reusita :))
   Astazi mi-a fost mintea in cu totul alta parte. Numai pe ironii si misoginism dragastos nu m-am putut axa. Dar in noaptea asta si dimineata coacem ceva bun.

 2. Se pare ca femeia isi pastreaza de-a lungul secolelor conditia de "faptura mai slaba", diferentele semnificative apar doar la barbat care odinioara era in stare sa isi intretina familia cu vanatoarea. Sa te mai miri, in conditiile astea, ca apare femeia cu barba?

  Reply
 3. Da , stiu de ce zici Hary. Erau doar mai multe, parca 10. Mi-am dat seama ca face misto Dani, nu stiam de la ce a pornit, dar oricum mi s-a parut amuzant, de aia i-l citisem si misoginului de frate-miu…

  Reply

Leave a Comment.