Zbaterile de pe urmă

programeNu ştiu dacă toată lumea a aflat: duminica trecută au fost alegeri parlamentare. La noi, în România.
S-au desfăşurat civilizat, fără acuzaţii de fraudă şi ţigăneli. Iar poporul român a grăit: Vrem parlament şi guvern PSD! PSD-ul să elaboreze legi şi să le pună în practică. Asta-i pohta ce-am poftit noi, poporul român!

Perfect. Nimic de cârcotit până aici. Poporul a hotărât prin pârghiile puterii sale absolute – democraţia. Iritante pentru mine sunt reacţiile ce au succedat pârghiile púterii. Le-am observat, ştiu unde se ia pulsul societăţii. Pe facebook şi în taxi. Plimbă-te cu două-trei taxiuri şi hoinăreşte pe facebook înainte de alegeri, vei şti dinainte rezultatul.

Cum spuneam – mă irită reacţiile care apar la două zile după spartul târgului. PSD-ul vrea să îl pună pe Dragnea premier şi au anunţat că anulează amână reducerea TVA, plafonarea CASS şi păstrează taxa pe stâlp.
Cum să nu mă enerveze cârâiala plângăcioşilor de pe urmă?

“Păi stai aşa, eu nu am votat PSD-ul pentru Dragnea. I-am votat pentru programe!”

Ă?!?

Îi înţeleg perfect şi nu am vreo urmă de ură faţă de clasicii votanţi ai PSD. Cei care au votat de frică să nu le decupeze Soros parcela cu păpuşoi din jurul latrinei şi să fugă cu ea în spinare. Sincer îi înţeleg şi nu i-aş atinge cu un fulg.
Ne fură bruxelles-iştii ţara, fug cu aurul din munţi şi cu pupezele din codrii strămoşeşti. În regulă, oricât s-ar strădui, respectivii votanţi nu mă pot supăra.

Doar că aceste alegeri au venit cu un aer proaspăt, un aer de nou. PSD-ul a câştigat în oraşe, nu doar în latrina înconjurată de păpuşoi. Au primit foarte multe voturi din rândurile clasei de mijloc. Cetăţeni cu studii superioare, cocoţaţi pe morișca societăţii – oameni instruiţi care aduc valoare şi plătesc multe taxe.

Să nu fiu prost înţeles: departe de mine gândul de a-i dojeni pe aceşti componenţi ai clasei de mijloc, doar pentru că au votat PSD. E dreptul lor, şi-l exercită cum poftesc.
Dar ferească-l sfântul pe ăla care îmi va ieşi în cale, în carne şi oase, spunând asta:
“Stai aşa, eu nu am votat PSD-ul pentru Dragnea. I-am votat pentru programe!”

Nu mă pot supăra pe grupul “Cioloş, fiul lui Soros”. Nici pe cei care au votat PSD pentru că-l găsesc pe Ponta foarte sexi, ori din alte motive care sincer îmi scapă.

Dar să vii tu, om cu facultăţi (de stat şi mintale), şi să mârâi derutat că ai votat PSD-ul pentru PROGRAME… nu, nu, nu! Aşa ceva nu poate fi, refuz existenţa acestei afirmaţii în bula mea de confort psihic.

În rest, toate bune şi frumoase. În sfârşit, după atâta acalmie iohannistă, încep lucrurile să se mişte:

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

 1. Ce nu intelegi, domle, Dragnea a prezentat un program electoral foarte bine pus la punct, cu reduceri masive de taxe si impozite, cu majorari de salarii, relansarea economiei… 🙂

  Sun convins ca multi au votat PSD si din cauza programelor, pe principiul sperantei care moare ultima: dar daca este adevarat ce spun? 🙂

  (PNL nu a prezentat vreun program electoral ci s-a rezumat la a-i arata cu degetul pe liderii penali din PSD.)

  Reply
 2. Eu una nu cred că a votat cineva psd pentru programe. E foarte grav dacă cineva a fost atât de prost încât să creadă în programe.
  Or fi votat pentru că pnl sau usr nu reprezintă o alternativă, pentru pomeni sociale, pentru o speranță, pentru orice. Dar dacă măcar jumătate din electoratul psd chiar crede în platforma propusă de dragnea, atunci … suntem de tot pierduți :))

  Reply
  • PSD a castigat si in marile orase ale tarii, nu numai la sate.
   Rezultatul istoric al PSD a fost posibil SI pentru ca a reusit sa castige voturi din electoratul de dreapta, mai precis votanti care fac parte din asa zisa clasa de mijloc si care in mod normal ar fi votat PNL/PDL.
   O foarte mare contributie l-a avut programul de guvernare pe care Dragnea l-a promovat tintit si foarte eficient in orase.

   Eu am citit cu mare interes si atentie programul si promisiunile lor electorale si nu mi s-au parut deloc proaste sau infantile.
   Pentru mine nu este deloc surprinzator ca multi au votat pentru acest program si nu pentru Dragnea.
   Pana la urma PSD a fost singurul partid care a formulat niste planuri si masuri concrete pentru toti cetatenii romani, nu numai pentru clasicii votanti PSD.

   In mod cert insa nu putem vorbi despre jumate din electoratul PSD, care cred in platforma lui Dragnea. Sunt mult mai putini binenteles.

   Ce ne ramane tuturor in memorie de la aceste alegeri, este incompetenta crasa a PNLului, descrisa foarte bine de Dani in articol.

  • Dragnea are calităţi de politician. Nu e jucător ofensiv, spectaculos, cum era Băsescu, dar îşi calculează bine mutările.
   Mi se pare peste Geoană sau Ponta.
   Mă uitam la ceva secvenţe cu alegerile din ultimii ani. Asta, de exemplu:
   https://www.youtube.com/watch?v=FBi3iRGR5ws
   Celebra “Mihaela, dragostea mea”
   A se vedea în spatele prostănacului un Dragnea foarte îngândurat, concentrat pe ce urmează. Zâmbeşte doar când intră în dialog cu Mihaela sau când ştie că sunt live la tv (un zâmbet forţat, de protocol). În rest, sobru şi stresat de rezultate, nu ţopăind prosteşte.
   La alegerile din 2014, pierdute lamentabil de W Ponta, tot Dragnea a ieşit în faţa electoratului cu explicaţii. Pe Ponta nu l-a văzut nimeni până aproape de miezul nopţii.
   După ce a stat în spatele a doi prostănaci, a venit şi vremea lui.
   Alea jacta est, cum ar zice Mutu. Eu încerc să-mi spăl mintea de politcă pentru că îţi roade gândurile ca o cangrenă, te scoate din zona de confort şi distruge creativitatea :))
   De o săptămână, numai politică am în cap.

Leave a Comment.