Vine convoiul rusesc!

convoi rusesccaptură gandul.info

De două zile tot aştept convoiul rusesc. Oare ce să fie în cele 280 de camioane? Trupe speciale îndesate ca sardinele şi trecute în acte saci de orez. Arme pentru tâmpiţeii pro-ruşi. Primul pas important spre al treilea război mondial! Toate sunt. Doar în 280 de camioane se găseşte loc; mai şi rămâne.

Eu cred că transportul ăsta e de bine. I-a speriat Băsescu şi ne trimit tezaurul înapoi. Plus dobândă, de-aia sunt multe camioane.

Ştiu că Rusia este un teritoriu întins, dar chiar atât de greu să ajungă? De două zile tot aud că intră convoiul în Ucraina şi când colo încă e pe drum. Camioane trase de melci.

Părerea mea de optimist incurabil este că în convoiul rusesc chiar sunt ajutoare umanitare. Nu am fantezii cu cai troieni şi alţi cai verzi pe pereţi. Mi se par stupide scenariile cu soldaţi pitiţi printre cartofi sau arme ascunse in cartuşe de ţigări. Stupide pentru secolul in care trăim.

Vom afla în curând. După ultimele informaţii, acum camioanele sunt la 20 km de graniţă. Deci până duminică, cel târziu, ar trebui să ajungă.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

8 Comments

 1. Cine crede ca scopul Rusiei e sa ofere ajutor umanitar Ucrainei prin intermediul acestor 280 de camioane, ori e extrem de naiv, ori e un rusofil convins. Citand Descopera.ro, Rusia a mai folosit de 4 ori pana acum, in istorie, pretextul "ajutoarelor umanitare", dovedindu-se in cele din urma,in toate 4 cazuri, ca era vorba chiar de un "Cal Troian": Georgia, 1993, Ungaria, 1956,Cehoslovacia, 1968,Lituania, Letonia, Estonia, 1940..

  Reply
 2. “Nu am fantezii cu cai troieni şi alţi cai verzi pe pereţi. Mi se par stupide scenariile cu soldaţi pitiţi printre cartofi sau arme ascunse in cartuşe de ţigări. Stupide pentru secolul in care trăim.”

  De acord cu ce spui, problema nu e insa cu noi, ci cu rusii, care nu prea traiesc ancorati in secolul asta. Hipstereala lor retro-imperialista inca se tine bine pe picioare, dovada e ce spune si Silviu.

  Ar trebui sa pui pingback-ul la articolul cu alcoolismul si la asta cu rusii, e pe tematica :)) si ar oferi raspunsul la ce cara rusii in alea 280 de camioane si de ce atat de lent. Alcool, da cu grija, sa nu se verse. :))

  Reply
 3. • La radioul de stat Vocea Rusiei, românii au fost avertizaţi că dacă mai fac gargară o să primească şi ei nişte ajutoare;

  • Ruşii vor ajuta şi la aprovizionarea cu apă a satelor ucrainene! Din fiecare camion se vede ieşind câte o ţeavă;

  Reply

Leave a Comment.