Niște porci

rusia jpegÎmi aduc aminte de anii copilăriei, când am fost prins în mijlocul înțelepților sprijiniți în baston, pe o uliță din satul Olanu. Pentru prima oară în viață am fost interesat de discuția bătrânilor. Da data asta nu omorau timpul cu fraze alambicate și hohote absurde.

Discutau despre război, despre cum au trecut avioanele pe deasupra satului în Cel de-al Doilea Război, și despre „vizitatorii” perioadei respective. Nu își aduceau neaparat aminte evenimentele la fel, dar într-o anume privință erau de acord în unanimitate.

Am auzit atunci din gura fiecăruia: „Dintre toți, rușii au fost cei mai porci”. Nu conta cine a câștigat în final, nici care și când au fost aliații. Tot ce a rămas în memoria războinicilor după mai bine de jumătate de secol a fost mirosul și horcăitul de porc al rușilor.

Cum am ajuns cu gândul la povestea îngropată sub timp pe o uliță din Olanu? Am văzut ieri un articol apărut în presa din Rusia. Era despre noi, românii cei agresivi, care de câteva săptămâni comasăm trupele la granițele cu Republica Moldova și Ucraina. Încă o abjecție din șirul fără limită născocit de specia jurnalistului-porc de la Moscova.

Mă uit de câteva luni la agresivitățile din est și la comportamentul nației ruse. Niște porci…

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.