Viață de țestoasă

Pe plajele din Zakynthos vin țestoasele noaptea să depună ouă. Toate plajele au cuiburi marcate, cu niște cuști peste și culoar din nuiele spre apă, să ajungă puii în mare.

Eh, sunt niște unii care pândesc țestoasele noaptea când vin la ouat și le scriu cu graffiti pe carapace. Testoase din alea de 2 metri lungime, de trăiesc suta de ani. Și acum au multe carapacea pictată cu graffiti.

Am fost cu un vapor să vedem țestoasele seculare; vapor cu fundul din sticlă, special pentru admirat lumea acvatică, cu sonar și de toate.

Sună sonarul, bagă vaporul forjă, ajungem la țestoasă, toată lumea buluc cu ochii în podea. Și apare țestoasa cu anagrama „Paul”. Probabil niște turiști croați au prins-o noaptea.

În rest, grecii o duc bine, orice le-ai cere este realizabil, își dau silința să pleci fericit din taverna/clubul lor.
Bun, dacă ești englezoi bețiv care sparge mesele și refuză să plătească paguba, în 10 minute ești încătușat și dus la secție.

Cei mai mulți turiști vin din UK; într-o singură zi am văzut 6 curse directe spre Zakynthos. Iar majoritatea sunt grupuri de puștani și poștovane, maximum 21-22 de ani.
O să îi vezi zilnic în aceleași puburi, însuflețiți de aceleași activități.

Noi, copii cuminți, i-am lăsat în pace și ne-am văzut de ale noastre:

PS: Am glumit cu țestoasele iscălite. Încă nu i-a venit vreunui artist ideea de a-și imortaliza pasiuni pe carapacea lor.
Dar le-am văzut în larg și sunt spectaculoase. Pe una chiar am mângâiat-o.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.