Vânătorii

Suntem un popor de vânători. Vânăm mistreţi, ştiri senzaţionale, reduceri, like-uri, găleţi, bormaşini şi, mai nou, cutremure. Acum este deschis sezonul de vânat cutremure. Ultima captură este monstrul de 2,6 pe Richter, ţintit cu precizie de profesionist, noaptea trecută, lângă Galaţi. Probabil, mulţi dintre vânători au dezvoltat deja fetişuri cronice pentru această categorie de vânat. Au nopţi tumultuoase cu vise erotice în care apar exemplarele alea mari, adevărate, şocante. În fantasmele lor perverse apar doar “bunăciuni” de la 6 în sus pe Richter. Iar ei, vânătorii, profesioniştii, stau bine ascunşi, aşteptând vânatul să zburde dintre falii.

În lipsă de material, unii dintre ei ar fi in stare să se dea cu fundul de pământ lângă seismograf, sperând să mişte acul măcar până spre un 2.
Ca orice membru al breslei, au talentul exacerbării. Puiuţul de 2, devine june de 4, iar captura matură de ultima dată, cea de 5,2, este rotunjită în primele ore ale vânătorii la 6. Încă am poaspătă amintirea ştirii apărute pe realitatea.net, acum o lună, la orele dimineţii: “CUTREMUR DE APROAPE 6 GRADE RESIMŢIT ÎN BUCUREŞTI”. Oricât de simpatici mi-ar fi vânătorii şi pescarii, sper ca dorinţa lor ardentă de a captura marele monstru să nu depăşească vreodată stagiul de vis erotic. În goana nebună după puiuţi de 2, 2 şi ceva, poate 3, sa nu dea peste mama lor, un exemplar matur de vreo 7. Asemenea exemplare există si pasc liniştite printre faliile patriei noastre. Iar în patria celor ce mută buline roşii de pe clădiri pentru “combinaţii” imobiliare, s-ar putea ca mama să muşte rău.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

    • Nu am mai auzit de el de cativa ani. Daca nici acum, in plin sezon de vanatoare, nu a iesit, probabil s-a dus..
      Mare pacat. Sa dispara dintre noi inainte de a-si vedea visul, roadele profetiilor.

Leave a Comment.