Un basm contemporan

Un film de nota 5 pe IMDB. Un “oldie” desconsiderat fie din superficialitate, fie din snobism.
Desert Heat este o tramă genuină. Reprezintă pentru aventura comico-bombastică un fel de Diablo 1 al RPG-ului.
Putem vorbi de artă cinematografică, putem vorbi de panseu stilistic, chiar de tipologii şi subtilităţi actoriceşti.

Primele 50 de minute sunt, din punctul meu de vedere, un reper cinematografic pentru acest gen. Coerent, amuzant, metaforic, intrigant, lasciv.
Imaginea deşertului – impecabilă! Lună rece, nisip fierbinte, o sticlă de tequila, coioţi şi… supersonice.

Oraşul fantomă, excelent desenat. Aplauze pentru racheta abandonată pe prispa şubredă şi prăfuită; pentru hostelry-ul clasic americănesc, pentru asiaticul optimist, pentru băbuţa evlavioasă şi pofticioasă.

Nota 5 este o nedreptate crâncenă. L-am notat cu 7 (a pornit din 8, după primele 50 de minute. Nu am apreciat tendinţa de slapstick din a doua jumătate).
De ce am pornit din 8 şi nu din 10? E la fel ca la gimnastică sau la sărituri în apă. Trebuie ţinut cont şi de tipul filmului, ce şi-a propus executantul, dificultatea exerciţiului.

În orice caz, peste 99% din filmele de acţiune-comedie apărute după 2010.

jean-claude-van-damme-with-puppy

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. “Reprezintă pentru aventura comico-bombastică un fel de Diablo 1 al RPG-ului.” – Adica un hack’n slash care a transformat un gen complex si contemplativ in ceva simplu, lipsit de substanta, dar distractiv?

    Reply
    • Diablo nu a fost RPG niciodată. Avea perspectiva de sus a unui rpg, dar chestia asta nu definea noţiunea de rpg, elder scrolls şi might and magic erau în perspectivă 3d ca shooterele antice. Filmul e funny dar nimic mai mult, îţi recomand io doo “filmuri”. Harcore Henry, demenţial, dacă vrei acţiune, nu poţi clipi. Şi un classic Seven Samurai de Kurosawa.

Leave a Comment.