Suntem tâmpiți. Am câștigat o bătălie, dar ne retragem…

Suntem tâmpiți? Pe bune, chiar suntem tâmpiți?

Un lider de partid declară deschis, public, pentru toată lumea, că nu-și pot face treaba dacă nu fură. Serios, la asta s-a ajuns – avem o clasă politică care nu concepe să lucreze fără să fure și o spune în gura mare.

De câteva luni, la unison, încearcă/reușește să schimbe legi și să găsească portițe de scăpare pentru furtul enorm și corupția teribilă din care fac parte. De ce timp de 25 de ani nu au avut nevoie să schimbe vreo lege?

Pentru că, pentru prima dată într-un sfert de veac, justiția începe să funcționeze nu ca instrument politic ci ca putere separată în stat. Și asta chiar cu judecători pătați. Iar aparența exagerată a efervescenței DNA-ului este dată de scara uriașă a furtului național și de realitatea că, acum, e care pe care.

Pentru prima dată în 25 de ani, avem un guvern care încearcă să reducă birocrația cu care se confruntă românul de rând, eliminând niște proceduri de-a dreptul stupide, care ne freacă nervii, timpul și ne pun pe drumuri aiurea.

Pentru prima dată în 25 de ani, un control fals făcut de un ministru numit politic este întors de prim-ministru și o schemă de corupție care probabil a ucis zeci de mii de români și e în funcțiune de vreun deceniu e scoasă la iveală.

Pentru prima oară în 25 de ani, încep să iasă la iveală cifre concrete despre dimensiunea furtului, incompetenței și puroiului din sistemul de stat.

Mă, voi pricepeți despre ce povestim? Pentru prima oară în țara asta, un guvern încearcă să schimbe sistemul, sistemul construit de o gașcă de șmecherași fără nicio pregătire și fără nicio rușine, pentru a putea fura cât cuprinde.

Chiar zilele astea un ministru vorbește deschis despre cum software-urile astea din administrația de stat, plătite cu sute de milioane de euro și total ineficiente când vine vorba de orice fel de sincronizare, centralizare sau transparență a datelor, sunt făcute așa tocmai pentru a permite furtul. Nu poți să furi când ai software care îți poate trasa circuitul banilor la o apăsare de tastă, așa că îl faci să fie praf.

*

Ei, ce face poporul când între o mână de oameni și toată clasa politică se dă lupta asta surdă?

O parte își ia informația de la televiziuni, adică exact de la clasa politică. Ăștia-s ăia cu guvernul Cioloș e cel mai prost guvern, tehnocrații sunt o glumă și Iohannis vinde copii. Dacă întrebi ce a făcut greșit guvernul habar nu au ce să-ți spună (doar niște petarde de genul – alocă prea mult buget pentru avionul președintelui, asta când ai lor fură de un sfert de secol tot).

Nu se întreabă de ce brusc e consensul ăsta la toate televiziunile controlate politic, care altădată se băteau cap în cap. N-ai ce să le ceri, pur și simplu oamenii ăștia nu au nicio părere a lor și nu știu să se informeze din surse diferite – ei cred ce le zice un papagal pe sticlă.

Ailaltă parte e nemulțumită. Vai, ce dezamăgire e Iohannis, nu e Țepeș, dom’le. Ăștia-s adevărații tâmpiți.

Băi, idioților, voi, tocmai voi, ați demonstrat că se poate. Dacă nu erați voi să-l votați pe Iohannis și voi să ieșiți în stradă și să-l dați jos pe Ponta, țara asta ar fi fost înghețată în exact aceeași mocirlă a corupției și hoției fără consecințe ca până acum. Nu vorbea nimeni de Hexi, nu încerca nimeni să taie birocrația, să reformeze sistemul de sănătate, să vină cu proiecte pe bune, să nimic.

Da, voi ați demonstrat că se poate. Ați adus un mut fără farmec, fără vână latină și fără cine știe ce putere în fruntea statului, iar el, ajutat tot de voi, a adus un profesionist în fruntea guvernului. Ăsta din urmă, la rândul lui, a reușit să mai aducă câțiva oameni curați acolo.

Vă dați seama câte premiere au adus doar o mână de oameni ajunși unde trebuie în peisajul groaznic al politicii și administrației românești?

În loc să săriți în sus de bucurie și să vă gândiți cât de tare și de repede s-ar schimba sistemul dacă ați continua să votați oameni ca ăștia, voi vă retrageți – nu mai votez, dom’le, degeaba votez. V-am auzit guițând ani de zile că așteptați să moară electoratul PSD-ului – știți unde sunt acum? La vreo 10-15%, PNL-ul, altă adunătură de mizerabili e și mai jos…

Cu scorurile astea sunt tot cele mai puternice partide politice din țară – ar fi făcute una cu pământul dacă în loc să vă plângeți că nu curge lapte și miere pe străzi, ați vota. Cu doi ani în urmă visam să vedem adunătura asta de jegoși cu cătușe pe mâini… acum se întâmplă.

Toți sunt la fel. Cretinilor, tocmai ați demonstrat că nu sunt toți la fel, altfel nu s-ar fi mișcat nimic, nici măcar un singur politruc nu ar fi intrat la răcoare. Da, vedem cu ochii noștri că nu sunt toți la fel, că o mână de oameni încearcă să schimbe, în câteva luni, cât se poate din sistem.

Și au doar câteva luni pentru că voi, voi idioților, nu sunteți în stare să vă pierdeți 3 ore și să votați altceva. Nici măcar nu e greu – ce partide-s acuma în Parlament? X,Y,Z – mă duc și pun ștampila pe alt partid. Atât, atât aveți de făcut, ca să dați jos o clică de jigodii. E prea mult efort, când ați văzut că se poate, că nu toți sunt la fel?

Când ni se arată negru pe alb că e mai bine să alegi o variantă poate neconvingătoare, poate neexperimentată, poate fără farmec, dar care are o meserie pe bune, nu cea de hoț plătit de la buget? Acum putem vedea pe viu ce înseamnă asta și că se poate mai bine.

Dar nu, noi le băgăm pe aia cu – nu vreau să aleg răul cel mai mic, oricum nu are nicio șansă, toți sunt la fel. Idioților, în toamnă, orice vot se duce spre un independent vizibil sau spre un alt partid decât astea parlamentare, îi dă pe ăștia jos și-i servește justiției.

Voi pricepeți? Cu fiecare vot pentru un partid neparlamentar, băgați un parlamentar în pușcărie. Ba poate, dacă nu votați ca proștii, o să avem și legi care să nu permită condamnaților de corupție să ocupe funcții publice… eh, n-ar fi fain?

Dar nu. Noi suntem tâmpiți. După ce am demonstrat cu mânuța noastră că se poate, după ce cu mânuța noastră am câștigat o bătălie, ne retragem blazați după gard și ne uităm cum pierdem războiul.

Neam de cretini.

Oricum câștigă ei, mai bine nu luptăm. Și-apoi înjurăm naționala de fotbal. Bă, e mai ușor să-ți miști fundul și să pui o ștampilă decât să bați Albania, că urna de vot n-are portar.

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

146 Comments

  1. Foarte bun fondul multor scrieri ale dv.; pe mine, personal, mă agresează repetarea constantă a unor cuvinte tăioase, generalizarea cu iz de discriminare pe criterii de nație sau altele… aș citi mai multe dacă ar fi mai liniștite. Transmiteți o stare de respingere, or ar trebui să găsiți adepți ai ideilor de a merge la vot, nu?
    Ceea ce faceți nu servește scopului declarat, ci servește unui scop secundar, poate ne(re)cunoscut, de a vă vărsa frustrarea și atât. Ca și cetățeanul care nu iese la vot neurmărindu-și activ scopul pe care declară că îl urmărește (schimbarea politicii de azi), și dv. aveți acțiuni care au efecte contrare a ceea ce declarați că doriți.
    Sunt un om de fond și esența scrierilor dv. e corectă în mare parte, însă respinge cititorul.
    Și eu aștept mai mult, asta nu mă împiedică să mă bucur de ce am acum. Aștept scrieri mai puțin agresive, însă mă bucur ori de câte ori cineva vede dincolo de aparență, indiferent de modul în care o spune.
    Zile optimiste vă doresc!

    Reply
    • Scrierile de pe reactii.ro exprima stari si pareri personale ale autorilor. Dani Corban scrie mai detasat, ironic si sarcastic despre ce se intampla in jurul nostru. Vlad Popa este deobicei mai afectat si implicat emotional, de aici poate tonul mai acuzator si agresiv in limbaj.

      Deobicei si eu am probleme cu felul lui Vlad de a demasca prostia, ipocrizia, ignoranta si nepasarea, punand degetul direct pe rana. Uneori insa chiar este nevoie de genul acesta de exteriorizare, pentru a te face auzit.

      Articole de gen nu urmaresc sa castige simpatiile cititorilor, ci sa fie corect documentate si coerent scrise. In anumite situatii, trebuie sa fim in stare sa trecem de bariera emotionala, daca vrem sa intelegem rationamentul unui alt om.
      De multe ori credintele si sentimentele noastre (pozitive sau negative) ne eclipseaza ratiunea si gandirea logica.

      Reactiile violente din partea cititorilor care se simt jigniti de articolul lui Vlad, denota in opinea mea hipersensibilitate (labilitate) emotionala, superficialitate si chiar lipsa de discernamant.
      Majoritatea reactioneaza agresiv inainte de a citi tot articolul, pentru ca s-au impiedecat de anumite expresii provocatoare. Cei mai putini citesc tot si reusesc sa inteleaga continutul, dincolo de forma. Felicitari.

  2. Regret dacă am insistat prea mult. Multumesc pentru atentia atrasa, ma refeream in mod expres la discriminarea fata de natia română din articolul de mai sus!
    Daca tot cretinii aștia or fi niște muște, poate ii atragem cu miere mai degrabă, ziceam. Dar am insistat inutil.

    Zile senine, votanti multi la urne si… va doresc sa nu iasa un Brexit de 72% participare data viitoare la parlamentare!

    Reply
  3. În sfârșit se găsește cineva în țara asta care să scuture vulgul care nu pricepe nimic din ce se întâmplă și critică într-una, fără sens, tot ce îi iese în cale. Asta e “bârfa” care, nu știu cum să spun, se transmite oriunde este un român! Dragă d-le Vlad, cu limbajul total neacademic ai reușit să trezești poporul care cere doar “panem et cercenses”, adică, mai pe românește “mâncare și fotbal’.
    Felicitări!

    Reply
  4. "Johannis lasa prietenii austrieci…" neneaaaa mai ai multe puţe in gandirea matale ca io , adica io romanul simplu mandru doar de tara mea stiu ca de vandut padurili le vandura aia numiti Ponta, Sârbu…etc adicatelea pesedeii carora eu le spun comunisti, deci matale ori esti un distrus ori un bizon fara neuroni !!!

    Reply
  5. Intradevar, ei au castigat, Romania a pierdut dar ce conteaza – mergem inainte.
    A fost si este un guvern mediocru. A incerca sa il descrii in orice alt mod este echivalentul a avea acei ochelari de cal.
    A actionat extrem de prost in domeniul agriculturii (cu iz de sabotaj economic), mismanagement total in sanatate si invatamant. Au dat-o in bara cu Legea Salarizarii etc etc Ma abtin la comentarii vis-a-vis de absorbtia de fonduri, dar semnalele ce vin de la UE nu sunt bune indiferent ce spun actorii locali.
    PNL a scazut in sondaje si din cauza prestatiei "guvernului meu". Il loc de a scrie articole "goale de substanta" laudand neperformanta mai bine ati critica nerealizarile. Astfel de articole se scriau si despre guvernul Boc.

    Luna August ne intampina cu doua masuri oarecum bune (scaderea TVA in agricultura si fara impozit pe profit in cercetare). Sunt putin sceptic. Din anumite discutii se pare ca micii agricultori nu vor profita din scadere pentru ca compenseaza cu eliminarea unor subvenii, iar cercetarea este un inca un bastion al coruptiei – multe fonduri din cercetare ajung la oamenii care nu fac nimic. Deocamdata prima impresie este mixta la aceste masuri. Cred ca vom avea mai multe info peste cateva saptamani.

    Reply
  6. Dl. VLAD ,nu te grabi cu aprecierile ,dupa expirarea mandatului vor iesi la iveala multe afaceri facute cu banii romanilor de catre guvernul meu .In dreptul acestui guvern nu se poate pune nimic pozitv ,nu tu crestere economica ,accesari de fonduri europene 0 ,inflatia creste etc . Justitia face jocurile politicienilor ,a lui Basescu ,Udrea ,Cocos si alti corupti Iohannis in loc sa ajute la cresterea prestigiului justitiei ,forteaza nota pentru a repune pe rol un dosat cu locuinta din Sibiu procurata cu acte false existand o hatarate definitiva si irevocabila ,iar drept rasplata pentru masura luata de redeschidere si mutare a dosarului la alta instanta obedienta ,doamna Stanciu a fost pensionata si numita de Iohannis la CCR .Asta da justitie si presedinte

    Reply
  7. Circula pe net o butada, care se potriveste cu articolul acesta. Se spune ca replica "nu ma duc la vot ca si asa nu se schimba nimic" este la fel cum ai spune "nu ma spal pe dinti ca si asa nu ma pupa nimeni". De-aia nu te pupa! Si echivalent, de-aia nu se schimba nimic!

    Reply
  8. Gelu Bonea Ati trait in tara ultimii 25 de ani? Altfel nu stiu cum poti ajunge la o concluzie diferita decat cea prezentata in articol. Nu sunt presupuneri sau vreun exercitiu de imaginatie, sunt fapte.

    Reply
  9. Vlad Bogdan Popa cam foarte dur finalul cu "Neam de cretini"
    cred ca ai schimba mai mult parerea oamenilor daca macar la final le-ai demonstra ca nu sunt cu adevarat cretini, ci doar trebuie sa judece un pic.

    oricum, iti inteleg furia

    Reply
  10. Am fost făcuți în tot felul, proști, tîmpiți boi, idioți, așa cum le-a venit la gură unora care se dau mari deștepți. Cine vă dă vouă dreptul să ne faceți pe noi, cum vă vine la gură?dacă aveți ceva de spus, puteți să o faceți, dar fără să ne jigniți.

    Reply
  11. Am fost făcuți în tot felul, proști, tîmpiți boi, idioți, așa cum le-a venit la gură unora care se dau mari deștepți. Cine vă dă vouă dreptul să ne faceți pe noi, cum vă vine la gură?dacă aveți ceva de spus, puteți să o faceți, dar fără să ne jigniți.

    Reply
  12. Nu inteleg de ce niciun analist politic, sociolog, jurnalist, etc…nu vede de fapt care e marea problema: neinformarea non-votantilor.
    Cand un non-votant spune "nu am cu cine vota" el nu se bazeaza pe o studiere riguroasa a candidatilor ci pe lipsa lui de informatie. E reactia aia de tip "unde nu cunosc, nu ma bag" insa o mascam sub forma "n-am cu cine vota".
    La ora actuala, o masa imensa de oameni habar n-au ce se intampla in tara. Nu stiu cine-s candidati, cine e premier, nu stiu de scandalul hexi, nu stiu de dna, s.a.m.d. Pur si simplu stirile interne nu-i intereseaza iar cand la radio/tv intra stirile, schimba pe muzica/documentare instinctual. E ca un paravan anti-informatie pe care cetatenii exasperati si l-au pus.
    Tinerii nu-s interesati pentru ca in general ei sunt absenti social si prezenti virtual (vremurile moderne…), corporatistii sunt mai la curent cu disputa trump vs. hillary si cu brexit-ul decat stirile interne (la alegerile locale am fost mirat sa descopar ca 95% dintre colegii corporatisti nu stiau ca nicusor dan candideaza si drept urmare concluzia era "nu am cu cine vota, ma duc la mare").
    Deci apatia asta nu vine neaparat dintr-un vot de blam, cred ca toti au realizat ca votul de blam=0=vot pentru PSD. Apatia e de fapt lipsa totala de informare.
    Intrebarile esentiale sunt: cum informam oamenii astia? pentru ca articolele de genul asta ajung tot la cei care voteaza de obicei. Daca-l printezi si i-l pui unui tanar sau unui corporatist in fata iti spune sa termini cu prostiile ca n-are nici timp, nici chef.
    So, misiune dificila.

    Reply
  13. Nu inteleg de ce niciun analist politic, sociolog, jurnalist, etc…nu vede de fapt care e marea problema: neinformarea non-votantilor.
    Cand un non-votant spune "nu am cu cine vota" el nu se bazeaza pe o studiere riguroasa a candidatilor ci pe lipsa lui de informatie. E reactia aia de tip "unde nu cunosc, nu ma bag" insa o mascam sub forma "n-am cu cine vota".
    La ora actuala, o masa imensa de oameni habar n-au ce se intampla in tara. Nu stiu cine-s candidati, cine e premier, nu stiu de scandalul hexi, nu stiu de dna, s.a.m.d. Pur si simplu stirile interne nu-i intereseaza iar cand la radio/tv intra stirile, schimba pe muzica/documentare instinctual. E ca un paravan anti-informatie pe care cetatenii exasperati si l-au pus.
    Tinerii nu-s interesati pentru ca in general ei sunt absenti social si prezenti virtual (vremurile moderne…), corporatistii sunt mai la curent cu disputa trump vs. hillary si cu brexit-ul decat stirile interne (la alegerile locale am fost mirat sa descopar ca 95% dintre colegii corporatisti nu stiau ca nicusor dan candideaza si drept urmare concluzia era "nu am cu cine vota, ma duc la mare").
    Deci apatia asta nu vine neaparat dintr-un vot de blam, cred ca toti au realizat ca votul de blam=0=vot pentru PSD. Apatia e de fapt lipsa totala de informare.
    Intrebarile esentiale sunt: cum informam oamenii astia? pentru ca articolele de genul asta ajung tot la cei care voteaza de obicei. Daca-l printezi si i-l pui unui tanar sau unui corporatist in fata iti spune sa termini cu prostiile ca n-are nici timp, nici chef.
    So, misiune dificila.

    Reply
  14. https://www.youtube.com/watch?v=sDZB-PmDupE -> Asta e Iohannis. Daca facea Ponta o delcaratie de asta spalam cu el pe jos toata viata lui. In mod surprinzator, nea Iohannis a beneficiat de toata bunavointa bloggerilor si nu a fost facut praf pentru unele dintre cele mai mari aberatii spuse la TV de catre un politician (considerat si normal, nu Vadim&co).

    Reply
  15. Nicusor Dan , tu eti mai baiatule? Recunosc ca erai sa ma pacalesti ( asa-s io mai naiv) dar o fraza m-a trezit din vraja: " Idioților, în toamnă, orice vot se duce spre un independent vizibil sau spre un alt partid decât astea parlamentare, îi dă pe ăștia jos și-i servește justiției." Care justitie mai nemernicule? Cea independenta si impartiala? Cea numita in scaune de borfasul matelot si imbratisata de sasul plimbacios? Hai sictir bre ca tot e Erdogan la moda 😀 )))

    Reply
  16. Cunosc si eu o gramada de tampiti din astia care nu voteaza. Ceea ce ii caracterizeaza pe ei este lasitatea, ei nu suporta sa aleaga pe cineva care va pierde si o sa rada lumea de ei. Bascalia asta caracateristica romanilor ne ingroapa. El nu realizeaza ca este smecher (asta crede el) in ziua votului si 4 ani sau 5 este in fiecare zi un mare fraier, si el o stie ca este un fraier dar se bucura ca nu o stiu si ceilalti.

    Reply
  17. 3 ore? cum poți obține măsura unui on în 3 ore?
    Cum poți știi cu adevărat pe cine să votezi când nu cunoști omul?, cunoști doar o culoare și cum poți spune cu arevărat omul ăsta mă reprezintă făra să fi avut măcar o scurtă conversație cu el? Și chiar atunci cum poți să-ți dai seama că e sincer.
    N-are dosare?, nu a fosst implicat în scandaluri? foarte bine. Poate e curat sau poate e un hoț foarte bun.
    Aici e iluzia democrație moderne, iluzia controlului care de fapt nu există/ Votul în sine e iluzoriu. Votez o culoare impotriva alteia însă toate culorile sunt aceeași culoare, aceeași mâzgă pământie care îi trage pe toți in jos.
    Sigur, putem să-i vbotăm pe cei care n-au mai fost în Parlament și e mai bine decât să nu facem nimic, însă pentru a cumoasțe exact candidații avem nevoie de mai bine de 3 ore de cercetări, căutări online și offline și informări.
    3 ore sunt insuficiente pentru un vot cu adevărat informat.

    Reply
  18. Ideea e ca se simt cei cu musca pe caciula…Cam asa functioneaza societatea in ziua de azi, si daca sunteti un om cu coloana vetebrala si principii atunci nu e cazul ca va simtiti inclus in acest neam de prosti. Eu unul nu ma simt si nici nu am cum sa fiu mandru ca sunt roman din moment ce analfabetismul si lipsa educatiei ne descriu in acest moment, pur si simplu nu vad nicio asemanare intre mine si masa populatiei sau a celor alesi sa ne reprezinte.

    Reply
  19. dinsul = dansul , atit=atat . Nu va baga nimeni inseama in momentul in care nu stiti nici macar sa scrieti corect, ce alta dovada mai mare de patriotism poti avea decat faptul ca iti stii limba la perfectie si o cari mai departe peste generatii ?

    Reply
  20. Liviu Viorel Pai prietenii te intreaba bineinteles "Cu cine ai votat". Tu ce vei raspunde? Cu Macovei? A pierdut, esti un fraier. Cu Iohannis? Esti un dobitoc. Cu Ponta? Esti un jegos analfabet.

    Reply
  21. Gelu Bonea Nu e evident din ce a zis ca e de acord cu articolul? Se simt cei cu musca pe caciula si fac tamtam, cei cu minte la cap stiu ca nu au de ce sa se simta ofensati pt ca asta e ralitatea suntem o tara de prosti, ce conteaza ca 10% au studii la princeton harvard etc ? Ne conduc ei ? Nu, ne conduc cei 90%. (Si ca sa evit cine stie ce aberatie – procentele sunt un simplu exemplu, probabil sunt mai multi cu capul pe umeri dar unii au renuntat sa mai lupte si oricum uita-te la minunatii copii ce ne reprezinta viitorul : 40% au picat bacul din generatia 97, eu am fost generatia 91 si am avut 2 picati la bac din tot liceul – copii sunt reflexia parintilor, democratia e cam subrada cand se pune accentul pe cantitate si nu calitate)

    Reply
  22. George Dina Prietenii nu te intreaba cu cine ai votat….poate la sate….pot deduce daca ii duce mintea dar totusi direct nu este normal sa fii intrebat cu cine ai votat….pentru ce mai este secret votul daca voi intrebati pe strazi ? Cred ca cineva nu intelege corect anumite principii. Ca sa fim in siguranta ? Pai sunt amprentele noastre pe buletinele de vot, putem fi identificati lejer daca statul isi doreste asta …. mai ales acum ca e la moda sa iti blochezi telefonul cu amprenta…

    Reply
  23. Perfect… NEADEVARAT CE SCRIETI! Situatia de la maternitate si multe alte situatii demostreaza cat de incapabili sunt cei din guvernul de tehnocrati. Niste marionete ale UE , care se supun lor si care sunt impotriva Romaniei. Daca nu va regasiti in aceasta Romanie de ce nu va mutati in alta tara, ca poate va fi mai bine. Ce legi au facut atat de bune?! Va rog sa exemplificati. Justitia functioneaza exact pe sistem politic, mai mult ca ncicodata. Cazul Hexi este opera unui jurnalist ( Catalin Tolontan) , nua tehnocratilor, ca sa ne fie clar.De foarte multa vreme nu ma mai enervez din cauza politicii insa articolul dvs, recunosc, m-a cam iritat. Nu am nevoie de raspuns, pentru ca observ, cum scrieti mai jos, ca aici trebuie sa scrie doar oameni care imaprtasesc parerea dvs. insa ma mir ca va mai impartaseste cineva parerea in conditiile in care ii bagati pe toti in aceeasi oala de "tampiti". Cele bune.

    Reply
  24. Fagi Zaharie Nu trebuie sa-ti ceri scuze, cine sunt eu sa-ti ceri scuze? Eu mi-am spus o parere pe care o repet : de ce m-ar interesa continutul daca ambalajul este stricat? De ce m-ar interesa vorbele unei persoane care aparent nu stie sa scrie, nu am zis ca nu stii (pentru ca observ ca stii) dar daca stiti de ce nu o faceti ? Este vorba de prestanta, respect de sine valori pe care oamenii in varsta ai acestei tari ar trebui sa le aibe dar nu le au, ce pretentii sa mai ai de la copii lor ?

    Reply
  25. Doamnelor și domnilor, cei care ne-au adus in starea actuala sunt securiștii oligarhi care au tradat pe Ceaușescu și echipa lui in schimbul puterii. CIA , KGB , MI6 , MOSAD si alte servicii au dat mana si decis desfintarea Estului Comunist.
    Va rog sa consultați Google si veti vedea ca toți președinții și prim- miniștri de la Lovilutie au fost securisti sau fii securistilor trădători.
    Generali și colonei. Cum doriti dumneavoastră o tara curata si demna cand sistemul este corupt si plin de trădători?.

    Citiți fraților, citiți istoria ca se repeta.

    Reply
  26. Vlad Bogdan Popa …excelent articol,mă-nclin ! Imi pare rău că mă pot exprima doar pe net,sper să schimbați voi tinerii ce au stricat mafioții și idioții care oricum,orice am face noi,sunt majoritari.

    Reply
  27. Vlad Bogdan Popa "nu e pentru voi articolul asta ci pentru cei cu oleaca de cap" Astfel dai dumneata dovada ca ai …oleaca cap??? Facandu-ti samanta idiota? cretina si …nu mai stiu cum? Dumneata doresti ca sa speli oamenii pe creier, elogiind un falsificator de acte (dovedit de o instanta de judecata din tara asta) si ducandu-l la stadiu de…ZEU???. In articolul dumitale nu vorbesti de faptul ca in data de 24 aprilie 2013 ANI a emis un comunicat de presa in care facea public faptul că IOHANNIS KLAUS -WERNER se afla în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Sibiu, cât și calitatea de reprezentant al Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 și până în prezent) și S.C. PIEȚE S.A. (începând cu 05.08.2010 și până în prezent), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare. Nu vorbesti deloc despre acest fapt. De ce? Stimate domn, iti spun ca nu am fost niciodata simpatizant al lui Basescu, dar cand a spus despre Iohannis ca … " PAPAGALUL VREA SA PARVINA " i-am dat foarte mare dreptate.
    Vezi dumneata… nu spui nimic din faptul ca Iohannis este nasul de cununie al consulului Austriei Andreas Huber si ca impreuna fac parte din MASONERIA AUSTRIACA si ca impreuna cu acesta a facut LOBBY pentru HOLZINDINDUSTRIE-SCHEIWGHORFER, nu spui ca Klaus Iohannis a fost decorat de austrieci cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” pentru servicii deosebite aduse țării lor. Aceiasi intrebare: De ce??? Doresti sa speli creierul cuiva?
    Cat priveste guvernul Ciolos…il ridici in slavi ptr ce nu a facut in Romania. Oare de ce? Nu spui nimic despre absortia de fonduri europene structurale, realizata de acest guvern si dusa cu "maretie" la…ZERO De ce? Nu cumva acest guvern Ciolos, tine cu…"URSUL" si intentionat nu a absorbit nici-un euro de la UE, cu gandul ca astfel Romania ar putea fi obligata sa dea toti banii inapoi marilor puteri din Europa? Oare , dumneata cunosti cu cati euro participa Romania la bugetul UE? Mira-m-as… Dumneata , in misiunea dumitale de a elogia acest guvern , omiti sa spui ca numele lui D Ciolos este menționat într-un scandal legat de licitații trucate la CNADNR.( Presa a intrat în posesia mai multor mesaje schimbate de Ion Slubschi, șef al Agențiilor de Control și Încasare din cadrul companiei cu consilierul Cătălin Drulă.
    Ion Slubschi îl acuză pe Cătălin Drulă de faptul că tatăl acestuia deține o funcție de răspundere în cadrul firmei Felix Telecom care a depus o ofertă în cadrul unei licitații organizate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Potrivit inginerului CNADNR, Ion Slubschi, consilierul premierului ar avea interesul ca firma Felix Telecom, în care tatăl său, Gheorghe Drulă, ar avea o funcție de răspundere, să câștige licitația.)
    Deci: Dupa cum observi, hoti sunt destui, in ambele tabere. Asa ca…las-o moarta, ca nu tine.
    Parerea mea despre afirmatiile dumitale: Faci parte dintr-un ONG care primeste bani de la Soros si te-ai vinde si ptr …5 lei. Pacat…avand in vedere cele scrise mai sus, Romania ar trebuii sa se fereasca de rautatea…ROMANILOR(dumneata esti cazul cel mai elocvent) Succes in viata de zi cu zi

    Reply
  28. Vlad Bogdan Popa daca tot suntem asa multi si prosti cum ne consideri, explica ne te rog , logic daca ti vei aminti ,episodul "electriciana de la justitie".Acea distinsa doamna care facut parte din "liderii strazii" la negocierile cu presedintele nostru drag posesor de lag. Urma sa fie investita n functia de ministru fara sa fi citit macar Constitutia (electrician la baza).Ti se pare logic? Mie unul mi ar fi rusine sa ridic in slavi acest minunat guvern de Incompetenti. Nu spun psd ul e mai bun ca Pnl etc . Toti sunt o apa si un pamant. Ideea e urmatoarea: ne insulti inteligenta !!!!

    Reply
  29. “Daca votul nostru, ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam”… Prin votul nostru, nu se cauta altceva decat validarea votului, astfel ca cei alesi, oricare ar fi ei, sa fie alesi de catre popor. Singura “palma” pe care am puteo da ar fi sa nu mearga nimeni, dar absolut nimeni la vot. Nu exista schimbare necontrolata sau nesustinuta de anumite grupuri de interese. Cat despre articol….praf in ochi, manipulare de 2 lei despre cat de buni sunt astia si ce de au mai facut ei + mergeti la vot, nu fiti tampiti, sa il putem valida, ca oricum stim cine o sa iasa.

    Reply
  30. Toa'su cred ca ati gresit postarea,indreptati-va va rog catre postari pro comuniste ,desigur si ele antice ca si gandirea dvs,este foarte mult adevar in afirmatia cum ca sunt multi capsomani care voteaza dupa principiul cine imi da un leu in plus il votez,chiar daca pentru un leu primit dau inapoi 1000, e grele cu gandirea,prea multa prostie in tara asta,si prea multi martalogi care habar n-au ce fac si ce vorbesc,astia se numesc habarnisti,se pare ca ingrosati randurile acestora,mergeti la un partid,de stanga,se pare ca v-ar veni ca o manusa,mi-e lehamite de astfel de personaje,sper sa dispareti repede din peisaj,ar fi mult mai bine pentru tarisoara asta adusa in pragul saraciei de personaje cu o astfel de gandire.

    Reply
  31. Vlad Bogdan Popa multi romani mari au supravietuit vadimului si cand vad si ingineri printre ei imi vine sa ma intrb: le ce le-o folosi? (de cap zic). Noroc cu gradinarii (Liliana, multumesc).

    Reply

Leave a Comment.