Să fie lumină!

basescuZilele astea se întâmplă ceva foarte frumos. Ceva ce aştept din perioada primilor ani de studenţie, atunci când scriam articole în Infopoli despre abuzurile făcute de PD-işti. Ăia din garda veche, transformaţi ulterior în PDL-işti, PMP-işti şi alte organizaţii cu apucături interlope.

Acum aflăm şi cum a ajuns lumina ochiului prezidenţial europarlamentar; deşi sărăcuţa nu era în stare să memoreze şi să rostească două fraze elementare. Aflăm de Udrea, de Boc, de şpăgi de sute de mii şi milioane de euro, de campanii electorale finanţate cu bani murdari, de Anastase, de Videanu, de Andronic, de tot şi de toate.

Da, totul e real, chiar se întâmplă. Niro şi Pinalti, strânşi cu uşa în arest, au dat din casă tot ce au avut mai de preţ. Până la urmă, propria piele e cea mai valoroasă. Udrea Elena aruncă mâţa moartă în curtea foştilor colegi de partid, deşi încă nu a fost în vizită la DNA. Fata e precaută.
Care va fi finalitatea dosarului Microsoft? La cât de spectaculos a început, nu are cum să se termine prost.

V-am anunţat despre ce se întâmplă, pentru că s-ar putea să nu fi aflat încă. Şi pe bună dreptate. Unele televiziuni de ştiri şi mare parte din presa online manifestă un comportament ciudat. Au pus batista pe ţambal, mai pe şleau.

Toţi ăia care se rupeau în BREAKING NEWS-uri şi editoriale incendiare anul trecut, când era mare deranj la PSD, acum găsesc activitatea DNA neinteresantă. Astea sunt ştirile de primă pagină în Gândul, Adevărul, EVZ. Serios?? Chiar nimic despre cum se surpă castelul de nisip pedelisto-băsescian? Mi se pare spectaculos ce se întâmplă; măcar acolo, la categoria Diverse, ar fi meritat amintit şi în ziarele “quality”.

Mai ţineţi minte luna noiembrie a anului trecut? Atunci când au fost probleme cu votul din afara ţării şi unele televiziuni s-au făcut că plouă? Am un déjà vu. Aceeaşi piesă, dar alţi actori.
Pentru că, oricât de mult am simpatiza o anumită aripă a presei, trebuie să recunoaştem că TOŢi sunt o apă ş-un pământ. Trusturi media finanţate de corifei politici în scopuri politice.

Pentru că presa din România nu se poate susţine din vânzări. Trebuie “alimentată” de interlopi pentru “prestări servicii propagandă şi manipulare”.

Senzaţia la finalul unui ciclu este de nepreţuit. Atunci când se schimbă garda şi noul venit ne ridică baticul de pe ochi. Unii s-ar putea să rămână încremeniţi de la prea multă lumină.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Pentru că presa din România nu se poate susţine din vânzări. Trebuie “alimentată” de interlopi pentru “prestări servicii propagandă şi manipulare”.
    ASA ESTE!

    Reply

Leave a Comment.