Bobor, tot cu ăștia votăm?

Dom’le, ce hoți nenorociți, ce nerușinați, ce liotă de haimanele sunt în Parlamentul ăsta! Uite cum fură pe față! Uite cum blochează justiția pe față! Uite cum ne omoară cu zile, criminalii!

E plin facebook-ul de ură, cum nu se poate mai îndreptățită, față de clasa politică actuală. Cu tot efortul postacilor agramați și penibili, valul ăsta este evident.

Când spun că neamul ăsta are nevoie de educație politică cum are nevoie de apă, răspunsul este că gata, s-a trezit boborul românesc și a înțeles că toată clasa politică actuală e un gunoi și trebuie schimbată cât mai repede. Că Cioloș a arătat care e diferența între un politruc ajuns la ciolan și un profesionist pus pe treabă și ne-a luat ochelarii de cal de pe ochi.

Gata, ne-a educat nevoia și nesimțirea ăstora! Să vezi ce pățesc la alegeri!

În timpul ăsta de trezire națională, singura formațiune politică cu șanse de a intra în Parlament care nu a făcut parte din haita necrofagilor parlamentari și nici nu e partid satelit, format din scursori care nu au mai avut loc de frunte în partidele principale, nu are semnături să se treacă pe liste.

Repet. Singurul partid aparent curat (de la aparent curant și până la găunos/plin de penali dovediți e totuși o distanță evidentă) cu șanse de a ajunge să ne reprezinte legislativ, este în situația de a nu fi pe buletinele de vot. Are de strâns 200.000 de semnături, mai are vreo 2 săptămâni și a strâns abia vreo 10%.

Unde-i, mă, poporul revoltat de pe Facebook? Milioanele de luptători din tastatură care nu mai vor să audă de PSD, PNL, Ponta, Dragnea, Oprea, Blaga, Băsescu, Tăriceanu, Iliescu?

Asta în condițiile în care poți să downloadezi formular de pe site-ul lor, să-l semnezi și să-l trimiți prin poștă, normal, fără să ai deci de interacționat cu vreun sistem antipatic, învechit sau cu vreun funcționar public.

Mie nu-mi place Nicușor Dan, zău, nu-mi place. Ba chiar consider că-i ghinion curat ca un om cu atât de puțină carismă, priză la public și înclinație spre construcție practică e fața singurului partid cu adevărat nou de la noi. Nu a ajuns însă degeaba în poziția asta, când alți independenți, cum prindeau puțină tracțiune la public, se lipeau bucuroși de unul dintre partidele cu acces la ciolan, Nicușor înghițea zeflemeaua eșecurilor la urne și rămânea pe drumul lui.

Îl așteptăm pe Vlad Țepeș să schimbe clasa politică și nu ne duce capul că primul pas e să aducem acolo oameni bine-intenționați. Nu sfinți, nu genii, nu vampiri justițiari, nu fantezii mesianice, ci oameni care vor să facă ceva și a căror principal scop nu e furatul și fuga de justiție.

Asta înseamnă educație politică – nu trebuie să adori un candidat, să-l consideri soluția pentru pacea în lume și fericirea pe pământ, ci doar rezolvarea problemei majore cu care te confrunți în momentul ăla.

Care-i problema majoră de la noi? Un parlament amoral, corupt până la miez, plin de hoți ajunși în funcții publice pe bani/influență și fără nicio competență în domeniu, realitate care picură de sus până la cel mai jos nivel al administrației de stat.

Care-i rezolvarea? Votul spre orice altă formațiune fără legătură cu clasa politică actuală. Noi însă nu suntem în stare nici s-o punem pe buletinele de vot… au oamenii pe pagină loc de donat, loc de sprijinit, loc de scos formular de semnături, dar lasă c-o să posteze românul vigilent peste vreo două luni – nu merg la vot, cu cine să votez, tot cu hoții ăștia?

Dacă zic că sunteam un neam de dobitoci, iar sar patrioții și mă întreabă cum îmi permit. Măi, daci mândri, dacă singura formațiune ce nu face parte din gașca gunoaielor astea nu poate să facă rost de 200.000 de semnături (cam câți ar participa la o tombolă cu PARTIKIP) ca să se treacă pe buletinele de vot, cum poate să vină cineva să-mi spună că poporul ăsta nu e imbecil?

O semnătură pe lista aia nu înseamnă că-i votezi ci doar că vrei să-i vezi pe buletinele de vot ca o alternativă la ăștia de-i auzi guițându-și nesimțirea și imbecilitatea pe toate canalele.

https://semneaza.usr.ro/

PS. Nu sunt afiliat USR, nici măcar nu am avut contact cu vreun membru până acum, sunt doar conștient că în Parlament trebuie să ajungă alți oameni. Dacă mai sunt partide cu destulă tracțiune ca să treacă pragul electoral la alegerile astea, cu pedigree curat nu teatru de păpuși, unde semnez și pentru ele?

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

  1. Soluția noastră – deși tardivă, a fost simplă în eficiența ei: un coleg a tipărit recent cîteva formulare luate de pe site-ul USR, ne-a spus pentru ce sînt iar cei care au vrut au semnat (și au fost destui). Mai pe seară s-a dus si le-a predat direct la unul din corturile lui Nicușor & co.
    Bun, trecem peste asta și îmi spun oful aici: revoltații ăștia de pe FB (printre care mă număr și eu) sînt din păcate – păcatele lor, FOARTE comozi și delăsători. Mai degrabă plănuim ce urmează să facem vineri seara ori sîmbătă în club decît să ne punem problema că avem și noi o obligație morală de a contribui la schimbarea asta. Și chiar nu-i greu. Trebuie să fii doar un pic ambițios și să-ți pese și de ce se va întîmpla undeva mai departe de vinerea viitoare.

    Reply

Leave a Comment.