Să vorbim noi, ei să tacă

A zis Clotilde că ar merge un referendum despre componența familiei, așa cum a cerut armata BOR-ului.

Și numa’ s-a înfoiat electoratul cel super emancipat și progresist și hipsteresc și ultra-inteligent al USR-ului și-a dat cu lacrimi de dezamăgire în cucoana până atunci mesianică.

Și eu am scăpat un râu de lacrimi supărate, cât corcodușele de mari, dar nu din cauza Clotildei ci stârnite de ăl mai de seamă și cel mai breaz segment electoral al patriei noastre.

Păi cum să nu plângi când vezi că frații tăi de cruce, educații, dăștepții, premianții poporului, au aceeași hibă ca repetentul drojdier, asistat social, oaspete perpetuu la cârciuma satului? Ca și ăla, cred cu tărie în drepturile lor, când e vorba însă de drepturile altora… ia să mai tacă din gură.

Băi fulgi de nea, dacă o masă reprezentativă de cetățeni cer și îndeplinesc legal condițiile să ceară o revizuire a Constituției este normal să începi o discuție, după procedura stabilită de LEGE, dacă asta include și un referendum, corect este să-l organizezi. 

Da, trebuie să faci asta, indiferent de poziția ta personală sau poziția partidului tău – asta înseamnă respectul față de Constituție, lege, democrație.

Și, după ce bagi proiectul de revizuire în Parlament, abia atunci poți să-ți reprezinți electoratul tău genial și principiile tale sfinte și să spui clar ”nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora” iar din punctul tău de vedere proiectul asta face, deci votezi nu.

Nu știu dacă Clotilde este sau nu este pro familie tradițională, dar cuvintele ei nu erau despre asta ci despre normalitatea dreptului la dialog și atenția datorată de stat unei porțiuni reprezentative din populație.

Mă scoate din sărite cum, chiar ăștia care se fălesc că-s mai deștepți și mai educați politic decât morții din Teleorman, se aruncă exact ca niște babuini la dat cu flegme fără să ia o clipă în calcul normalitatea sistemului și procedurilor democratice.

Și dacă mâine o vedem pe Clotilde la pupat moaște, voi tot ați reacționat azi ca niște oi.

Jos. Nota doi, bă spuma intelectualității progresiste!

 

PS. Declarația rămâne o gafă de proporții – doamna ar fi trebuit să-și știe electoratul mai bine. În plus, nu cred că a studiat prea mult mecanismul revizuirii Constituției de-a sărit etape până la referendum.

PS2. Ce-am spus eu mai sus trebuia să dea Nicușor Dan pe goarnă, nu să se spele pe mâini cu individualitatea membrilor USR.

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.