Alegerile care ne afectează

socialism
Până să ne alegem parlamentarii, cu o săptămână înainte de Ignat, vom afla două rezultate electorale care ne privesc.
Astăzi îşi votează americanii preşedintele. Oricât de intrigantă şi tabloidizată ar fi oferta lor, parcă nu mă încearcă presentimentul fatalităţii.

Hillary este o mască a corectitudinii politice, un discipol pregătit pentru rutina sistemului, pentru uzanţă. Se va integra mai natural în mecanism.

Trump este un circar evadat din deşeul toxic numit reality show american. O beizadea libidinoasă care şi-a făcut titlu de glorie din averea familiei. O fi greu să te numeşti “businessman” când bunicul şi tatăl tău au ridicat un munte de bani? Un fel de Irinel Columbeanu, dar mai slobod la gură. Şi mai necioplit.

Nu este o variantă la fel de elegantă ca Hillary, dar se va integra în mecanism, altă soluţie nu există în democraţia americană. Pentru noi, românii, votul de astăzi este mai degrabă motiv de divertisment. Mult mai importante vor fi alegerile moldovenilor, din 13 noiembrie.

Moldovenii de peste Prut, puţin peste 50% din populaţia Republicii Moldova, au ajuns într-un punct critic. Încep şi ei să înţeleagă Master Plan-ul Mamei Rusia: Reîntregirea Uniunii Socialiste. Ruşii aduşi sistematic pe teritoriul Rep. Moldova (între 1944 şi 1991) şi-au întemeiat familii, au zămislit, iar astăzi votează cum i-a dresat Mama.

Drept dovadă, în sondaje conduce Igor Dodon, candidatul din partea U.R.S.S. (a fost foarte aproape să câştige încă din primul tur).

Acestă progenitură sovietică este liderul Partidului Socialiştilor. Tocmai a declarat că va elimina examenul de bacalaureat. Pentru că, istoria ne-a demonstrat-o, un popor de cretini se conduce mai lejer. Asta la câteva săptămâni după ce şi-a acuzat contracandidata de moartea a 400 de liceeni (au fost montate camere video la bac, iar copiii, terorizaţi de tehnologia diavolului, s-au sinucis).
Logic, plauzibil, să moară bacul!

Uite că greţoasa creatură bolşevică, ridicată pe acest discurs delirant şi pernicios, a fost cât pe ce să atingă pragul de 50% în primul tur. Cum pot cetăţenii să ştampileze imaginea ororii? Prin dezinformare sistematică, bine dirijată de la Moscova, prin propagandă implementată atent şi răbdător, decenii la rând.

Socialismul est-european nu are legătură cu derivaţii vestici, cu protecţia socială şi ajutorarea clasei muncitoreşti. În cazul nostru şi al moldovenilor, pârghiile socialismului sunt demagogia, sărăcirea intenţionată a populaţiei, sabotarea sistemului educaţional şi a canalelor de informaţii externe. Un popor sărac, needucat şi dezinformat este solul prielnic pentru rădăcinile socialismului est-european.

13 noiembrie şi 11 decembrie, alegerile care ne interesează cu adevărat, nu circoteca americanilor.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

  1. “Nu este o variantă la fel de elegantă ca Hillary, dar se va integra în mecanism, altă soluţie nu există în democraţia americană.”

    Trump prin felul lui de a fi, prin modul lui de a negocia si de a rezolva probleme, nu se va putea integra in mecanismul politicic care conduce SUA si controleaza democratiile vestice. Foarte probabil ca mecanismul il va tine sub control, nepermitandu-i sa ia decizii mercantile (in locul celor diplomatice) in relatiile sensibile de politica externa. Exista insa si riscul ca acest mecanism de care vorbesti sa fie extrem de sensibil si vulnerabil, si sa se dezechilibreze la orice adiere de cuvinte si gesturi necumpatate, din partea lui Trump.

    Reply
    • In mod clar, lumea este in schimbare. Brexitul nu a fost un accident, ci inceputul miscarii impotriva globalizarii. Miscarile nationaliste din toata lumea, vor prinde curaj si vor avea mai multa putere, conflictele internationale se vor intensifica, lumea asa cum o cunoastem noi, va deveni un loc mai nesigur. Vorba unui politician scandinav, e momentul sa ne punem centurile. 🙂

    • Deja s-au rulat prea multe generaţii de la ultimul conflict militar major, de la ultima criză economică (crash ca în 1929, nu jucăria de acu 7-8 ani). S-a ajuns la un nivel al confortului sinonim cu băltirea. Ni se fâlfâie de politică, educaţie civică şi alte plictiseli – oricum va fi bine, hai să ne distrăm! Un Comedy Central, un talent show, un slapstick şi, dacă vrem “the cool stuff”, un papiţoi extremist preşedinte. Oricum va fi bine, hai să ne distrăm! Vine momentul când umanitatea trebuie să dea-n gropi, să se trezească la realitate. Preabinele ne adoarme.

Leave a Comment.