Slavă Greciei

Mă uit și mă crucesc. Nu de situația Greciei, că acolo e clară treabă – o mâna de politruci au sacrificat o țară întreagă pentru că pierdeau accesul la ciolan dacă supărau grecul de rând, prin niște măsuri de trezire la realitate – ci de comentariile pe care le văd la noi.

Îi știți pe ăia care ne explică doct cum Ceaușescu a fost un erou național și că noi am luat pâine pe cartelă și portocale la coadă pentru că numai așa (de parcă am fi cerut produse pe gratis, tată) ne puteam plăti datoria externă? Ăia în care pocnește mândria națională că ne-am plătit și nu am rămas datori nimănui în epoca de aur?

Exact ăia, frățiuer, îi laudă pe greci că au ales să stea cu burta la soare și să nu acorde nicio importanță datoriei externe. Din nou, EXACT ĂIA! Bă, mai lasați-o-n aia a măsii, cât de lipsiți de compas puteți fi?

Ori e una, ori e alta – ori ești erou că plătești ce datorezi, ori ești viteazul lui crap prăjit că-ți bagi picioarele în cămătari. Ce dracu…

” Grecii nu au auzit de zicala – capul plecat, sabia nu-l taie” – ăsta e unul din comentariile epice. N-or fi auzit ei de asta dar de cealaltă ”mâna întinsă care nu spune o poveste…” au auzit clar :))).

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

5 Comments

 1. Eu mi-am propus sa nu mai port nici un fel de dialog cu persoanele care traiesc cu impresia si afirma senin ca inante de ’89 a fost mai bine in Romania, Ceausescu a facut mai mult bine decat rau…tot alaiul (il stii).

  E suficient sa spuna asta si gata, dialogul s-a terminat. Nu ma intereseaza de ce si cum au ajuns sa creada asta. La inceput am fost curios sa vad ce e in mintea lor, dar m-am lecuit.
  Mai sunt si multi (cam jumate din populatia ţării).

  Nu mai. E suficient. Înteleg sa aiba alte preferinte politice, sa aprecieze mai mult masurile socialiste decat pe cele liberale, inteleg aproape orice.
  Dar cand incepe Nea Caisă cu ode si elogii la adresa lui Ceauşescu şi a comunismului, imi dau seama ca nu are rost.
  In mintea lui este o nebuloasa imposibil de limpezit. Sa fie sanatos si sa-i povesteasca altcuiva. 50% din populatia tarii sunt asa, deci poate gasi lejer alt partener de dialog.

  Reply
  • Păi nici eu nu mai dialoghez, da’ îmi pocnesc ochii când dau peste ei din greșeală :)))

  • In perioada comunista, Romania a intrat de doua ori in faliment. Astia care lauda comunismul si in acelasi timp ii lauda pe greci, probabil apreciaza foarte mult falimentul 🙂

  • Pana la urma, grecii de la guvernare sunt de extrema stanga, adica comunisti. De aici vin simpatiile.

Leave a Comment.