Să vină Glodul la Borat!

article-0-19395FD500000578-694_634x409Nu ştiu câţi dintre voi aţi văzut comedia Borat, cu britanicul Sacha Baron Cohen în rol principal. Foarte pe scurt, este vorba despre un jurnalist din Kazakhstan, plecat în Statele Unite pentru realizarea unui reportaj: „Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan” Nu este un film prost. Am apreciat în primul rând originalitatea si stilul non-american de comedie. Secvenţele incipiente au fost filmate în satul Glod din România. A fost nevoie de imaginea sărăciei în stare pură, de imaginea societăţii primitive, haotice, barbare. Şi, din oferta generoasă a mapamondului, a fost aleasă ginta ţigănească a satului Glod, România.

De ce amintesc acest film la aproximativ şapte ani de la ziua lansării? A fost nevoie de cifra fatidică şapte pentru ca fapta nechibzuită a britanicului Sacha Baron Cohen să lovească în propriul popor; ca un bumerang aruncat într-o altă dimensiune şi reîntors după şapte ani.

În mai puţin de două luni, Marea Britanie va ridica restricţiile de muncă pentru români! Îngroziţi de iminentul peisaj apocaliptic madmaxian, jurnaliştii de la Daily Mail s-au deplasat în România (muncă de teren). Şi au ajuns la concluzia asta: “In January, the only thing left will be the goat”. Nu au presupus asta şi nu au vrut să slobode antiromânisme gratuite. Au tradus doar afirmaţia unui brav sătean din România pitorească: “Din ianuarie, doar capra va mai rămâne în sat”. Au intervievat şi doi primari neaoşi care au susţinut afirmaţia bravului sătean. Planul este gata, bagajele sunt făcute, aşteptăm doar revelionul şi ţipătul londonezului îngrozit, când se va prăvăli peste el toată gloata şi tot glodul românesc.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

  1. Va fi revolutie in UK, daca nu se razgandesc pana atunci.
    Daily Mail organizeaza deja o “revolta” impotriva acestei deschideri, ei strang semnaturi pentru a convinge politicul sa mai amane exodul din Romania…

    Reply
    • O sa iasa lumea in strada, se va organiza un referendum, sint parghii destule… Daca nu o fac pana in ianuarie, o sa o faca dupa aceea. Eu nu dau acestui acord mai mult de un an si se va reveni asupra inchiderii pietii de munca pentru romani si bulgari.

Leave a Comment.