Să vină Cristina Neagu!

cristina neaguCSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor la handbal! Este cea mai mare surpriză din handbalul feminin. Cel puţin în ultimii 10 ani, de când am prins drag de Oltchim Rm. Vâlcea şi urmăresc fenomenul, nu s-a mai pomenit aşa ceva. O echipă proaspăt înfiinţată câştigă Liga Campionilor la prima participare.

Nimeni nu a anticipat; din momentul în care au intrat în semifinale, ale noastre au fost outsiderii învederați ai caselor de pariuri. Conducerea CSM-ului a primit cupa pe nepusă masă, le-a picat din cer direct în căpăţânile buimace. Dovadă că n-au avut habar de fenomenul pe care-l păstoresc: Încă nu i-au propus antrenorului prelungirea contractului. Contractul expiră luna viitoare. După un început șovăielnic de sezon, au vrut să scape de Rasmussen!

A picat para mălăiaţă, acum conducerea CSM-ului trebuie să realizeze performanţa şi să acţioneze. Să vină Cristina Neagu de la Buducnost! Ar fi exact piesa lipsă din mecanismul echipei – cea mai bună jucătoare de atac din lume.

Handbalul feminin este un sport în care România se poate lipi de marea performanţă. La fel cum am făcut multe decenii în gimnastica feminină. Pentru că nu avem concurenţă din partea giganţilor economici europeni. E cu bani puţini, e de noi şi de alţi pigmei ambiţioşi.
În semifinale, adversarii au fost din Ungaria, Muntenegru şi Macedonia.

Fotbalul este de mult interzis statelor care au dat primele patru echipe ale handbalului european. CSM Bucureşti, campioana, are un buget anual de 2,5 mil. euro. Adică salariul pe un an al unui fotbalist mediocru din Premier League sau Bundesliga.

În aceste sporturi care nu necesită finanţări luxuriante trebuie să insistăm. Rm. Vâlcea s-a dovedit un oraş prea mic şi pentru atât. La fel şi Baia Mare. Bucureştiul trebuie să-l păstreze pe Rasmussen şi să o aducă pe Cristina Neagu!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

  1. La masculin Germania are cel mai bun campionat (apoi Spania) si acolo banii si puterea economica a tarii conteaza. La feminin nordicele (in special danezele) erau la putere, dar vad ca in ultimul timp campioanele vin din estul Europei si sunte echipe care rezista cat au finanatare (cum a fost Krim Ljubljana sau vreo 2 echipe din Rusia gen Lada Togliatti si, prin extensie, Hypo Viena), apoi dispar in anonimat/faliment deoarece, din pacate, handbalul feminin e un sport in care se baga mai multi bani decat se produc. Dar la genul asta de sporturi mici in care nu multi se baga si in care nu conteaza asa mult puterea financiara am putea avea succes.

    Reply

Leave a Comment.