Să ne pregătim de Champions League

lucescu dinamoSe anunţă un final de sezon interesant în UEFA Champions League. Şanse foarte mari să nu vedem vreo echipă engleză în sferturile de finală. Vom avea în schimb două din Franţa. De vreo două sezoane începe să prindă un scârţâit de anchiloză campionatul Angliei; cel mai bogat şi, probabil, cel mai puternic din lume.

Meciul de ieri a fost definitoriu. Chelsea, liderul campionatului, a pierdut calificarea pe teren propriu în faţa francezilor de la PSG. Asta, deşi au jucat 90 de minute cu un om în plus. Mi s-a părut cel mai frumos meci al sezonului. O bătălie încărcată de dramatism, în care soldaţii francezi au părăsit lupta pe brânci. Şchiopătând, sângerând, dar victorioşi.

Spectatorii neutri au trecut rapid de partea parizienilor. În primul rând, datorită ambiţiei nebănuite de care jucătorii au dat dovadă. În al doilea rând, datorită mijlocaşilor creativi şi atractivi prin execuţii artistice. PSG a dominat tehnic mijlocul, deşi în inferioritate numerică. Şi în ultimul rând, din cauza conflictualului Diego Costa, probabil cel mai antipatic jucător din lume.

Pentru mine a fost un meci aproape perfect, încoronat de un final fericit. S-ar fi putut şi mai bine, în absenţa celor doi comentatori DIGI. “Aproape perfect” poate tinde şi mai sus, dar fără cele două caţe care o dată la 2-3 minute se plângeau de prestaţia arbitrului. Nimeni nu vrea să privească un meci de fotbal, ascultând nevasta cicălitoare, la menopauză. Darămite două!

Meci spectaculos şi ieri, între Real şi Schalke, dar de o calitate fotbalistică inferioară, din punctul meu de vedere. De menţionat totuşi că Real Madrid este prima echipă din istoria Champions League care se califică după ce primeşte 4(patru) goluri pe teren propriu.

Şi pentru a respecta tradiţia cupelor europene, în care esticii au fost veşnic asupriţi de burghezimea occidentală, vă anunţ trist că s-a întâmplat din nou. Da, încă o dată Mircea Lucescu a fost furat de arbitri şi a pierdut la mustaţă meciul cu Bayern München.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

 1. Pe Diego Costa nu il vad cel mai antipatic jucator din lume, el doar urmeaza ordinele lu “ala special”

  Daca ai fost atent, la un moment dat, dupa o “ciocnire” cu David Luiz in care Costa a stat pe jos vreo 2 minute, s-a dus la marginea terenului unde a discutat cu Mou si apoi i-a facut cu ochiul 🙂

  Echipele lui Mourinho sunt echipe “urate”, care, pe langa fotbal practica si alimenteaza un razboi al nervilor. E binecunoscuta tactica lui Mourinho de a a-si instrui jucatorii sa joace dur si in acelasi timp sa provoace non stop jucatorii cu carcater mai vulcanic din echipa adversa, sa se arunce pe jos la orice contact etc. Aseara victimele preferate au fost David Luiz si Ibra saracu’, care in opinia mea nu merita rosu.

  Eu unul nu pot decat sa ma bucur pentru PSG. O echipa solida, cu un fotbal frumos, cu jucatori excelenti. Mi-as dori sa ii vad in finala cu Bayern. 🙂

  Reply
  • Diego Costa e si omul potrivit pentru asa ceva. De ce nu l-a ales Mou pe Hazard sa-i faca jocul murdar? Sau pe Willian? 🙂

   Si mai enervant la Costa e faptul ca are multe calitati de fotbalist. Poate juca un fotbal spectaculos, cum a facut-o in trecut la Atletico. Dar in loc sa joace, e mai mult preocupat sa le traga suturi si coate fundasilor adversi.

   Mi s-a parut foarte ciudat ce a vrut Mou sa joace ieri. Sa ai un om in plus 90 de minute si fotbalisti teoretic mai valorosi decat adversarul, iar tu sa faci antijoc si sa tragi de timp…
   E prea mult, pana si pentru Mourinho.

  • dar sunt de acord cu tine ca nenea Costa are calitati reale, e pacat de el cu strategia lui Mourinho

  • Eu nu am vazut nicio strategie a lui Mourinho in meciul de ieri. Doar neputinta. Chealsea si Real au dezamagit cumplit in acest retur de optimi CL.

Leave a Comment.