Cea mai bună comedie din ultimii 5 ani – Iadul Bucatarilor 2

La primul sezon m-am uitat vreo 2-3 episoade și atât am rezistat, absolut fiecare element al emisiunii de la alegerea concurenților, la calitatea filmării și până la atmosfera show-ului, fiind absolut jalnic.

Nu știu pe care omuleț din juriu l-am auzit că au învățat din greșelile trecute și că nu le mai repetă, așa că mi-am zis să servesc primul episod din sezonul al doilea, să văd cu ce se mănâncă.

Primul sfert de oră a fost degeaba. Aceeași lumină proastă, cadre lungi și neinteresante și atmosferă tristă și ieftină. După aia însă, frățioare, chiar de când a intrat în scenă juriul, s-a dezlănțuit cea mai mișto comedie pe care am văzut-o de multă vreme încoace.

Și nu exagerez deloc, am râs de m-a durut burta și-am făcut febră musculară la fălci. Am râs de am crezut că-mi rup poangul sub mine.

Dacă merge așa, cu toată lumina de toată jena și cu toate că majoritatea concurenților sunt foarte departe de orice brumă de cultură culinară, am să sorb din ochi emisiunea asta. Parol, cred că Antena a dat, nu-mi dau seama dacă din greșeală sau intenționat, peste un format extrem de reușit – comedy show-ul culinar.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

4 Comments

 1. Mie imi pare ca actualii concurenti seamana cu ceilalti: E una de vorbeste repede, agresiv si cu accent, una care nu face nimic de seamana cu aia blonda(angie) si altii total la fel ca aia din trecut.

  Mie mi-ar fi rusine sa merg acolo sa spun ca sunt bucatar de meserie(ba chiar altii au zis ca “predau” bucatarie) si sa nu reusesc sa fac mancare in 3 ore. Eu refuz sa cred ca oamenii sunt asa de varza si consider ca e o regie ieftina ca sa se distreze privitorul si sa se simta bine ca ” ha ha ha, uite ba…bucatar si nu stie sa gateasca”

  Reply
  • Mai, eu nu cred că e regie, ci pur și simplu că e un total alt mod de lucru și standard față de cel cu care sunt învățați majoritatea.

   Mai șii minte Casa Bucovineană? Unde ai poposit în Vatra Dornei? Acolo lucrează bucătărese cu experiență de zeci de ani, chiar și așa îți pun în farfurie chestii arse sau nesărate sau… din când în când.

   Eu sunt convins că daca iei una din asta și o duci undeva unde nu e obișnuită cu bucătătia, nici cu stilul meniului și mai și trebuie să scoată totul perfect și în contra-timp, va avea o prestație jalnică.

   Știu că pare nasol dar asta e moștenirea cantinelor și restaurantelor comuniste și abia acum, tinerii bucătari încep să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă gastronomie de restaurant adevărat, ce înseamnă standard și respect pentru client.

   Bucătăria de generație veche e pe bază de să fie mult, să fie comestibil și cam atât. Azi e bun, maine e ars, poimâine e aproape crud și așa mai departe.

   Iar ăia mai tineri din HK nu au nici ei mare treabă cu bucătăria…de la 3-4 feluri de mâncare din meniul cine știe cărei bombe sau loc unde puteai mânca dar nu e restaurant, trec la un meniu de clasă, ce trebuie executat perfect.

   E mai greu decât crezi, Alex, mai ales dacă la om baza înseamnă cî știe să gătească vreo 20-30 de mâncăruri din experiență dar nu îmțelege și nici nu știe bine 4-5 tehnici de gătit.

   Toată lumea se pricepea din experiență la reparat o Dacie dar să nu crezi că ar fi avut același succes la o altă mașină, fără să aibă cunoștințe normale de mecanică.

   Pe mine la primul sezon m-a enervat tot calitatea concurenților (cum sa întrebi, mă, cum se face un piure?). Nu-s departe nici acum, deși parcă-s mai sus, iar lipsa de cunoștine nu mă face să râd ci momentele chiar comice la care duce ea și care au fost puse excelent în valoare de producător.

  • Vlad: acolo nu-s numai bucatari de generatie veche…iară cand te duci la un concurs culinar apoi pui mana pe carte, citesti retete, inveti tehnici, experimentezi acasa inainte etc. nu te prezinti acolo nestiind sa faci un orez si mai zici si ca esti bucatar.

   Cea mai buna emisiune culinara de la noi mi s-a parut Top Chef, aia chiar erau bucatari( pe unii ii stiu pentru ca am avut tangente cu ei) si chiar gateau corect, nu chițăiau aiurea ca nu pot scoate o masa in 3 ore..pai in 3 ore fac 6 feluri de mancare pe putin, poa’ sa imi sufle si Ramsey in ceafa ca tot le fac.

 2. Am prins si eu jumatate de ora. Din putinele momente vazute in primul sezon, conceptul parea a se baza pe o adunatura de oameni respinsi la examenul pentru “ajutor de saormar” (pe bune, unul nu stia sa faca tocanita, iar alta a reusit sa arda o mamaliga), judecati de trei bucatarasi isterici de cartier.

  Al doilea sezon insa are oameni ceva mai coerenti si enervanti (dar oricum mult sub ceea ce s-ar putea numit “bucatari”) care gatesc tampenii pe care nu le pot pronunta.

  Reply

Leave a Comment.