Să fie românești până la miez

Mare sfârâială mare cu legea care obligă magazinele să prezinte la raft produse românești. Ba unii că e de bine și că așa e normal, să ne susținem producătorii, ba alții că nu e o măsură corectă pentru o piață liberă (bine că subvențiile care omoară concurența sunt…), ba ceilalți cum că producătorii noștrii sunt niște lepre și nu-s în stare să facă produse de calitate la preț decent.

În principiu toți ăștia de pe net care o dau cu o părere clara și definitivă în problema asta, habar nu au despre ce vorbesc. Aici nu e vorba de alb-negru, la fel cum nici piața nu e liberă cu adevărat și nici producătorii nu-s toți niște lepre sau sfințișori furați de super-marketuri, fără să mai vorbim de chichițele din aplicarea ei.

Dar nu despre asta voiam să vorbesc, ci despre Miez de semințe de floarea soarelui copt și sărat. A luat soția ieri.

Produs în România. Distribuit în exclusivitate de Carrefour. Asta scria mare și clar pe spate.

Ia uite un produs care ar ridica procentul în cauză, îmi zic patriotic.

Mai jos, pe jumătate șters – Origine Bulgaria. Cuuuuuum?

Aaaa, dacă asta înseamnă produs în România, atunci pot să pună liniștiți o folie peste pepenii turcești și să-i ștampileze cu ”Produs în România. Origine Turcia”.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

6 Comments

 1. Pai Vlad, miezul e adus din Bulgaria si e prajit, sarat si ambalat in Romania. E o chichiţă care se refera la produsul finit si nu la ingrediente. Pepenele e in sine produs finit.

  Daca vinzi smoothie din fructe sau legume aduse din turcia dar le produci in Romania poti sa scrii linistit ca e produs local.

  Reply
  • Pai oi fi capitanul evidenta dar nici tu nu trebuia sa ii tragi de urechi p-aia de la carrefour cand era evident ca legea nu se va aplica pentru produse ce necesita prelucrare oricat de neinsemnat ar fi acest proces

 2. Bună sunt israelian. Şi v-aş fi recunoscător dacă nu aţi mai folosi PROPRIETATEA MEA INTELECTUALĂ, adică steagurile create de mine fără ACORDUL MEU. Eu fiind AUTORUL! Nu aveţi dreptul să luaţi steagurile mele,create şi muncite de mine de pe DEVIANT ART sau siteurile Google şi Bloguri,fără acordul meu. Şi să bălăcăriţi "ceva" ce vă deranjează împreună cu munca mea în asociere. Pe viitor dacă se repetă nu vă mai somez !Vă tratez ca pe Palestinienii din Gaza. "Allah Akbar!" . "Hashem Ekchbar hagadol!"

  Reply
 3. Am găsit 2 imagini care sunt munca mea ! Sper să încetaţi cu comportamentul de "ŞMECHERI PROŞTI DE DÂMBOVIŢA ŞI BULANGII DIN CARPAŢI" nu sunteţi nici pe departe "ZEII PLANETEI". Nu înfuriaţi evreii. Eu şi naţia mea nu avem temperamentul vostru.Avem reacţii nebănuite pentru voi!

  Reply

Leave a Comment.