Repetent la materia religie

Citeam un articol tragicomic pe site-ul adevarul.ro şi am găsit câteva fragmente din manualul de religie de clasa a treia. În ignoranţa-mi neţărmuită, am luat în derâdere materia religie, fără să realizez dimensiunile reale.

Băi, materia asta este incredibil de complicată! Habar nu am cum să răspund la întrebări, mă depăşeşte complet subiectul, nu înţeleg nimic. Sunt tufă! O materie de clasa a treia la care aş rămâne indubitabil repetent.

646x528

Ok, să încercăm prima întrebare:
Astăzi aţi mai auzit de astfel de pedepse date de Dumnezeu oamenilor? Relataţi

Răspuns: Hmmm, aş merge pe varianta “Nu, nu am auzit astăzi de astfel de pedepse date de Dumnezeu oamenilor”. Dar trebuie să relatez. Deci răspunsul nu poate fi unul sec.

Atunci, mergem pe varianta “Da, am auzit.”
Ok…unde am auzit noi, în vremuri recente, despre un nene rău care nu a vrut să elibereze evreii din robie? Unde? Unde? Unde?

Ştiu! Bun, hai să formulăm răspunsul într-un enunţ complet şi coerent.

Da, noi am auzit şi astăzi de astfel de pedepse date de Dumnezeu oamenilor. S-au numit Eva Braun.

Şi acum a doua întrebare:
Ce trebuie să faci pentru a te feri de pedeapsa părinţilor şi a lui Dumnezeu?

Răspuns: Ăăăă, să-i eliberez pe evrei din robie?…

Serios acum, aveţi careva habar cum se rezolvă întrebările astea două?! Materie de clasa a treia, repet.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

  • Si tu crezi ca poti spala un copil de 7 ani pe creier cu o ora de religie per saptamana in conditiile in care in rest, acasa si la scoala Dumnezeu nu joaca nici un rol?

  • categoric da, mai ales daca informatiile de la ora de religie il fac sa inteleaga gresit niste lucruri si daca intra intr-un anturaj de spalatori de creiere. stiu si un caz real dintr-o familie deloc religioasa care a devenit foarte stricta si inchisa la minte datorita religiei prost intelese.

  • Perkele,
   “stiu si un caz real dintr-o familie deloc religioasa care a devenit foarte stricta si inchisa la minte datorita religiei prost intelese.”

   :)))) pe bune? religia prost inteleasa face copilul inchis la minte si foarte strict? Mai precis la ce te referi, fetita nu mai are curaj sa injure sau sa minta, de frica lui Dumnezeu? :))

 1. Legat de manuale, da, ceea ce se preda are mai degraba de a face cu superstitia decat cu credinta. Arata dezastrul educational in materie de religie existent la ortodoxi.

  Reply
  • In ceea ce priveste manualul de clasa 1-a referentiat de JE mai sus, si anume http://patriarhia.ro/images/pdf/Invatamant_pdf/ReligieclasaI.pdf :

   l-am studiat atent si nu este rau deloc. Nu as schimba nimic la continut, este foarte bine gandit si structurat. Se pune accent pe definitii religioase, traditii si obicieiuri (nu superstitii) ortodoxe, ceea ce este foarte ok si chiar important de stiut pentru un copil, indiferent daca provine dintro familie relgioasa sau nu.

   Singurul lucru negativ sunt erorile de ortografie totusi prea numeroase pentru un manual scolar…

Leave a Comment.