10 Comments

 1. ”Solaria are o populație atent controlată de douăzeci de mii de locuitori, pentru fiecare dintre aceștia existând câte zece mii de roboți. Din momentul nașterii, oamenii sunt învățați să evite contactul personal cu alt om, trăind pe proprietăți imense singuri sau alături de partenerul de viață. Comunicarea se face prin teleprezență holografică.”
  WIKIPEDIA, The Naked Sun,Isaac Asimov.
  Pot sa pun fragmentul asta langa ce-ai scris tu si sa zic: daca te-ai prins despre ce e vorba, da like?:)))))

  Reply
 2. eu bag mana-n foc pt de 1000 de ori mai putine like-uri, aia 5000 ai lu poptamas pot recunoste cu usurinta o gropa din cimitir ca doar le place pomana, cu cititul e mai greu…

  Reply
 3. apropos de sf, nu mi-as fi imaginat vreodata ca oamenii vor invata mai usor sa intre pe internet decat sa-si scrie corect propriul nume:(((

  Reply
  • Efectul de bystander e una, ce spune Dani e alta.
   Problema e ca cineva a filmat de-aproape si a pus pe youtube scena respectiva. Asta nu mai e efect de bystander.
   Inteleg sa nu te responsabilizezi, sa nu fii solidar cu alti oameni aflati in pericol, insa sa scoti telefonul si sa inregistrezi tragedia unor oameni doar pentru a posta ceva senzational pe facebook, e cu totul alta mancare de peste.

   Bystanderul a trecut la un alt nivel, mult mai dezumanizat.

 4. “Atunci când un bivol este atacat de leoaice, celelalte cornute colege de specie îşi încordează grumazul, îşi ascund nările sub piept şi pornesc la atac. Uneori, bivolul încolţit este salvat de intervenţia turmei.
  Întrebarea: De ce omul demonstrează mai puţină solidaritate decât un bivol?”

  Asta e trasa de par rau…:)
  La bivoli e ca la oameni. Unii ajuta, cei mai multi insa fug.

  Reply

Leave a Comment.