Nomenclaturiștii de brânză nouă

ecaterina_andronescu_aniPrimarul Iaşului, Gheorghe Spaima Teilor Nichita, nu s-a mai putut abţine să poarte costumul edilului curăţel şi manierat. Avea mâncărimi prea mari şi a trebuit să-şi lepede pielea falsă, expunându-se aşa cum este în realitate:

Un necioplit parvenit, clasicul purtător al genei de iobag frustrat, care toată viaţa visează să ajungă stăpân pe feudă, să-i incendieze casa boierului şi să-i violeze nevasta. La a treizecea generaţie, stră-stră-stră…strănepotul iobagului care s-a jurat pe brazda de sub unghii că “va izbăvi” are ocazia să-şi cinstească predecesorii.

Nu-i dă şansei cu piciorul. Profită de ea în cel mai neaoş mod cu putinţă. Ireproşabil: Ajungi primar, pofteşti la blonda care plimbă cafele prin primărie şi are jumate din anii tăi. O promovezi până în pânzele biroului tău şi îi oferi protecţie plus carieră contra craci şi ţâţe.

Având complexitatea mintală a unui babuin în călduri, te îndrăgosteşti de ştorfetele blondin, îţi părăseşti nevasta şi faci crize de gelozie. După care dai ordin potăilor comunitare cu bască să-i păzească vulva.

Ce credeţi că fac colegii de partid ai d-lui primar Spaima Teilor Nichita? Vesticii îi spun “damage control”. Nomenclaturiștii de brânză nouă ai amorezatului sunt şcoliţi după manuale printate mult mai în est. Nu le cunosc jargonul, dar operaţiunea prin care îşi spală tovarăşul în faţa prostimii are acelaşi efect cu damage control-ul amintit.

Au ales cel mai talentat şi lipsit de scrupule demagog şi i-au dat ordin pe linie de comitet să facă turul televiziunilor. Tovarăşa Ecaterina Andronescu a executat ca o elevă disciplinată. Nu foarte sprintenă la minte, dar silitoare.

Vorbele simple şi piţigăiate ale fostei spălătorese de eprubete au poluat instantaneu întregul spaţiu media. Şi am aflat cu toţii despre intelectualul şi omul de casă Gheorghe Nichita. Un cumpătat, un erudit, un rafinat şi un mare, mare caracter. Un primar model şi un soţ nepereche, care niciodată nu ar fi în stare măcar să arunce un ochi spre alt decolteu.

D-l primar poate sta acum liniştit. Tovarăşii s-au mobilizat, ciocanele au început să bată, Marea Roşie nu îl va uita şi nu îl va lăsa să se scufunde.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. vanghelie a crezut ca vorbeste cu el. asa a ajuns ca dupa 30 de anisori sa obtina o diploma de bac, o licenta si gata-gata si pe-a doua daca nu-l intrerupeau raii aia de la DNA.oricum, partea a doua a indemnului:
    ”tu inainte de toate” a facut sa vibreze pana si cel mai cu ceafa groasa dintre politicieni.

    Reply

Leave a Comment.