În PSD s-a răsturnat căruţa cu proşti

caracal“Aceste date simbolice au importanţa lor, constientizăm cât de importantă este lectura în tot restul anului. Ziua de 23 aprilie este importantă deoarece este legată de unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, bineînţeles în afară de Cervantes şi Hamlet.” (Ionuţ Vulpescu, Ministrul Culturii)

Nu spun că domnul ministru Vulpescu s-a aflat în căruţă. Dânsul este doar o voce efemeră în virtuosul vârtosul cor PSD-ist.

Consecvenţa prostiei face să treacă doar o săptămână de la elucubraţia altui PSD-ist de seamă:
“Observ în ultima perioadă o campanie a unor IFN-uri cu o dobândă anuală de 4.000-5.000%. Asta ce înseamnă? Iau un euro, după un an dau 5.000 de euro, iau 10 euro, dau 50.000 de euro înapoi.” (Marius Dunca, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor)

Poate nu ar fi atât de stridente toate bazaconiile cuvântate de aleşii neamului, dacă nu le-ar ajuta şi contextul. Nenea cu Hamlet şi lexic bogat ca prunul în ianuarie este Ministrul Culturii. Iar cel incapabil să calculeze un procent este inginer cu doctorat. Celebra vulpe a lui Pricopie (propus ministru tot de PSD, ale dreq coincidenţe) are un nobil urmaş în Vulpescu.

Repet, privim nişte persoane cu studii: ingineri, doctori, împopoțonați cu titluri şi aere care presupun ceva pretenţii. Adică nu vorbim despre alde Dragnea şi Zgonea.

Speriat de valul schimbării, guvernul PSD vine cu foarte multe propuneri îndrăzneţe. Să scădem TVA-ul la carne, lapte, brânză, ouă, să scădem impozitul pe profit, să scădem TVA-ul la cărţi. Toate par măsuri încurajatoare, mai, mai că-ţi vine să-i aplauzi.

Şi pe urmă vezi din partea cui vin ideile astea revoluţionare. O şleahtă de impostori cu diplome fictive, pe care oricât de ingenuu ai fi, nu îi poţi lua în serios. Îi ascult, îi privesc, şi am senzaţia că văd un hipopotam care vrea să se caţere în brad.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

Leave a Comment.