Abramburica la închisoare?

ponta andronescuMi-am exprimat AICI părerea despre Ecaterina Andronescu, înainte ca DNA-ul să ceară urmărirea penală:

“A procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului „Sistem Educaţional Informatizat” şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft; a iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Compaq şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora (Memorandumul din data de 31.08.2001, Memorandumul cu privire la începere a „Proiectului naţional de implementare a învăţământului alternativ de educaţie asistată pe calculator” încheiat între MEC, SIVECO, HP, IBM. HG nr. 828/31 iulie 2002, HG nr. 1220/07.11.2002, HG nr. 1108/2003, HG nr. 684/2003, HG nr. 1352/2003 ş.a);

A stabilit printr-un Memorandum firmele care să participe la realizarea proiectului atestând în mod nereal că acestea fac parte dint-un consorţiu; a stabilit procente de participare la proiect în favoarea anumitor firme; a acceptat cesiunea contractului de către SIVECO, deşi invocase necesitatea achiziţiei de la aceeaşi sursă;

A înlesnit firmei SIVECO şi colaboratorilor săi încheierea contractului în condiţiile lipsei de competiţie, încheind contractul în condiţii oneroase pentru Minister, toate acestea având drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 – 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.

În perioada 2001 -2009 a pretins şi primit de la firma SIVECO şi firmele colaboratoare foloase necuvenite constând în sume de bani sau calculatoare, pentru sine sau pentru altul, în scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul

Fapte ce întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 297 C pen. rap. la art. 309 C pen., luare de mită prev. de art. 7 din Legea 78/2000 rap. la art. 289 C pen., trafic de influenţă prev. de art. 7 din Legea 78/2000 rap. la art. 291 C pen. şi spălare de bani prev. de art. 29 din Legea 656/2002, cu aplicarea art. 35 şi art. 38 C pen. şi cu aplic. art. 5 C pen.”
(citat DNA)

Dacă pentru nesimţire şi pupinpontism nu poate răspunde penal, măcar pentru luare de mită.

Doamnă, degeaba îl pupaţi pe VV Ponta pe la toate televiziunile. Vorba aia, nu l-a scăpat el pe Voiculescu… Nu-i mai cântaţi în strună. O să aveţi suficient timp să cântaţi. De inimă albastră.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

 1. “Doamnă, degeaba îl pupaţi pe VV Ponta pe la toate televiziunile. Vorba aia, nu l-a scăpat el pe Voiculescu”.

  din perspectiva distinsei, pupapontismul este ultima speranta de a scapa de justitie! Cu Ponta la putere, se refac cartile de joc.

  Reply
  • Da, l-a reclamat Ponta pe Funeriu, dar degeaba, ca nu s-a intamplat nimic.
   Ce s-a intamplat acum, e pe baza de stres din afara, adica din USA. Urmeaza stresul cu mita EADS (de 10 x mai mare), care vine via Germania.

  • Nu s-a-ntâmplat nimic încă. Stai să mai vedem poate nu va ieşi ponta preşedinte …
   Sau poate instaurează băsescu o dictatură 🙂

  • asa este, ma uitam pe digi24 era Ponta la jurnalul de seara.
   dupa ce a fost Johannis ieri, am vrut sa-l vad pe Ponta ce are de zis, daca apare la un alt post decat Antena 3. :)))

Leave a Comment.