Noi, românii, poporul binecuvântat

„A spune despre mine că sunt cel mai activ europarlamentar român nu este o greşeală” (Elena Băsescu)
elena-basescu_felicita-emil-boc-victorie-cluj_0b2fa976ae
Tânăra doamnă Băsescu este foarte aproape de reconfirmarea prin voința poporului semnatar în funcția de europarlamentar. Mi se pare o dovadă de normalitate și de sinceră recunoștință față de lăudabila activitate. Evident, cel mai muncitor trebuie recompensat și promovat, cu toate rezervoarele de resurse disponibile.
Eu, mândru băsist declarat, aplaud cele 1859 de activități elenistice în PE, mai multe chiar și decât ale Monicăi Macovei.

Îmi amintesc melancolic perioada din urmă cu 6-7 ani, atunci când eram membru al organizației pedeliste de tineret (Sector 4). Celebrul filmuleț de mai jos a fost realizat în timpul unei ședințe de partid la care am participat, undeva în ultimele rânduri.

Tot în cadrul ședinței de partid a tinerelor speranțe politice s-a votat și președintele organizației de tineret PD-L. Au fost doi candidați: Domnișoara (pe atunci) Băsescu și un băiat al cărui nume l-am uitat rapid cu toții.

Nu am participat la vot, dar îmi amintesc rezultatul (vot unanim EBA) și faptul că respectivul băiat fără nume a fost huiduit de tinerii colegi în timpul discursului. Probabil din cauză că jongla în mod ostentativ cu toate vocalele. Nu avea cum să existe alt motiv care să joace în mințile libere și curate ale noii generații de politicieni.

Tot cu melancolie și suspin îmi amintesc când am povestit despre campania PD-L Sector 4 într-un articol din Infopoli (ziarul Universității Politehnice București). Înjurăturile ce mi s-au adresat la telefon la doar câteva minute după tipărirea ziarului, dezamăgirea și uluirea din ochii tinerilor colegi pedeliști… toate sunt și vor rămâne amintiri calde ce mi-au mângâiat anii tinereții.

Dar destul despre mine, nu vreau să deviem de la subiectul principal, și anume strălucirea europarlamentară a farului elen:

Doar 3 concluzii mai trag și vă las să mergeți prin parcuri, munți, văi, grătare și alte activități de weekend:

1. Mai vinovați decât EBA sunt cei care au resurse orale și intelectuale, au prins un scaun cald în PE și acum stau să îl mușine, lăsând-o pe fotomodela plăpândă în rolul celui mai activ europarlamentar român.

2. Elena Băsescu nu va reuși vreodată să folosească decent limba română. Are totuși o vârstă, au trecut vreo 7 ani între cele două filmulețe de mai sus, iar progresul este nul. Dar na, de unde nu e nici noi nu ar trebui să cerem.

3. Nu există diferențe de mentalitate între vechea generație de politicieni (comuniștii) și asta nouă care a crescut în sânul celei vechi. Sau cel puțin nu le-am observat eu în urmă cu 7 ani, când s-a luat poziția de drepți și am salutat partidul, Băsescu, România.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

8 Comments

 1. nu cred ca are ce sa faca, cred ca e o emotie pe care nu si-o poate controla. nu cred ca ar fi bagat-o la inaintare fara o pregatire… dar… atat poate fata lu tata!

  Reply
  • Da, in primul video, din urma cu 7 ani, s-a vazut emotia.
   Dar dupa zeci de discursuri nu se mai pune problema de emotie. Nu poate sa pronunte cuvintele si nu se poate concentra pe ce spune.

 2. Frate…pe mine m-a umplut de respect!!! Pe bune!!! Tine minte discursurile mot-a-mot!!! Radeti voi, dar eu chiar n-as fi in stare… Mai departe de atat, nasol ca nu e in stare sa vorbeasca liber…Si mai, cu astia tineri de la partide e mult mai nasol decat cu aia batrani. Pe bune. Cu aia batrani poti sa lucrezi pe baza de cuvant. Astia tineri considera ca esti prost daca-ti tii cuvantul cand n-ai interesul. Ba, si mint, mint frate de-i fac p-ai batrani sa paleasca. Ptr ca o sa radeti dar multi dintre cei mai in varsta au o anume onoare. Astia tineri…deloc. Si plus ca daca vor sa-i dea p-aia batrani la o parte trebuie sa fie mai lipsiti de scrupule. Si nu e influenta comunismului la astia tineri ci a capitalismului, ca orice e in interesul lor e permis, iar injunghiatul in spate e normalitate.

  Reply
  • Olivia, nu este influenta comunismului, ci a capitalismului? :))) Wtf.
   Iar ti-ai aruncat logica în nisipurile mișcătoare ale mintii tale, doar ca sa se potrivească concluzia cu ideile preconcepute? :)))

  • Hary, Olivia a avut in minte imaginea animalelor de prada modelate de capitalism, a lupilor tineri. Un fel de Leonardo Di Caprio din The Wolf of Wall Street 🙂

  • Olivia, termina, nu te mai face de ras. Nu esti decat dovada ca voi femeile sunteti niste (editat admin) incredibile, cu tine si cu EBA in prima linie !

  • Dani,
   :)) da, Olivia cand se gandeste la capitalism automat ii vin in minte nedreptatea sociala descrisa de Marx si Engels. Inutil sa-i aratam ca exista forme de capitalism cu o politica si o dreptate sociala mult mai evoluata si mai performanta decat a existat vreodata in comunism.

   Din pacate pierde din vedere un lucru important, si anume ca decadenta culturala vine pe un fond de saracire spirituala, ca urmare a cultivarii materialismului dialectic promovat in educatia comunista.
   Acest lucru se vede foarte clar si in structurile mafiote nu numai in societatea “vizibila”.
   Mafia traditional-capitalista (gen Cosa Nostra) se bazeaza pe valori importante cum ar fi onoare, respect, familie dar si pe codex-uri sofisticate, care erau respectate cu strictete (in capitalism, rolul religiei si credintei joaca un rol central in societate).
   Si uita-te la mafia ruseasca, comunista si post comunista, care se bazeaza exclusiv pe valori materiale, neexistand nici o forma de “etica profesionala” sau de codex intern (in comunism, credina in Dumnezeu si religia a fost fost privita ca si forma de primitivism intelectual).

Leave a Comment.