Noi, fratii mari si gazosi

poza bunaFratii nostri mai impiedicati de peste Prut fac primii pasi spre prospetimea democratiei. Probabil in vreo 10-15 ani de tranzitie ajung si ei la bunastarea in care se lafaie in prezent Romania. Dar pana vor prinde ziua in care isi ridica fuduli capul, e loc si de putin “Da si mie nene!”

Da si mie nene locuri moca in facultatile romanesti (fara examen), da si mie nene cetatenie dupa 6 luni, da si mie nene gaze.
Ministrul moldovean al economiei, Valeriu Lazar, a declarat ca se bazeaza pe zacamintele de gaze din Ucraina si Romania, in caz ca rusii nu mai livreaza.

Foarte bine. Pentru fratii nostri, oricand. Noi oricum suntem niste mari gazosi, independenti energetic, ne descurcam perfect si fara gazele rusilor. Mai mult, avem si pentru vecini.

Trebuie sa fim generosi, sa apreciem eforturile noului guvern de la Chisinau si noua voce. O voce calda, duioasa, chiar mieroasa. Si cand ma gandesc ca mai ieri sareau fratiorii nostri de poponet in sus ca noi, romanii, avem apucaturi imperialiste.
Dar acum, dupa ce le-a spalat valul schimbarii rautatile din sufletel, cum sa nu-i iubesti? Doar am supt de la aceeasi mama, nu? Rusmania.

PS: Sper ca in viitorul apropiat sa reparam nedreptatile istoriei si sa facem Marea Unire. Sa vezi atunci noul titan al Europei.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Tu poti sa razi si cu fundul dar eu chiar nu-mi doresc nici o Romanie Mare. Exact de aia. Da si mie bani facuti la Bucuresti sau Cluj, da si mie gaze ca la voi oricum va exploatati si gazele de sist si va poluati apa, da si mie locuri de munca, da si mie. Nu frate, mersi, mi-e suficient ca n-am loc pe piata muncii cu toti care vin in Bucuresti la studii si raman aici, din toata tara, nu-mi trebuie si aia din Basarabia. Si asa, astia din diverse parti se baga unii pe altii in diverse chestii “ca e de la mine din sat” sau din oras, n-am nevoie sa se bage unii pe altii si ptr ca sunt toti basarabeni…

    Reply

Leave a Comment.