Cum va ajunge Udrea preşedintele României

udrea presedinteÎncepem cu o lecţie de logică, marca Traian Băsescu:

“Cum poate fi Iohannis preşedintele României după ce a fost la Voiculescu la Grivco? Dintre Iohannis şi Ponta îl voi vota pe Iohannis”

Iohannis nu poate fi preşedinte! S-a înţeles? Şi acum, mă scuzaţi puţin, mă duc să il votez pe Iohannis…

Dacă v-aţi revenit, continuăm:

Preşedintele României, încă Traian Băsescu, s-a simţit nebăgat în seamă de câteva zile. Toate reflectoarele pe Voiculescu şi nimic despre cel atotştiutor şi atotputernic? Inacceptabil. Şi a fugit cu lacrimi şi suspin în emisiunea “Evenimentul Zilei” pentru a-şi vărsa amarul. Dezvăluiri şoc de la cea dintâi producţie de divertisment a ţării, administraţia prezidenţială. În rol principal, Traian Ştie Tot. Producţia se apropie de final, Traian renunţă la secrete, va arunca toţi aşii din mânecă pe masă.

“M-am hotărât să spun tot. Pe unii candidaţi îi voi dezbrăca public”

Uraaa! Doamna Udrea, vă rog mult de tot să candidaţi. Acum chiar să îl văd pe Cristian Diaconescu dezbrăcat, parcă nu aş vrea. Pentru dumneavoastră în schimb, proba asta vine ca o mănuşă de latex roşu. După ce-aţi sărit cu paraşuta, vă mai sperie un dezbrăcat în public? Mergeţi, doamnă, pe mâna lui Traian. Ştie el ce potenţial ascundeţi. Ştie tot.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. Eu nu vad nici o lacuna in logica lui Traian, dimpotriva.
  Pentru ca asta este logica noastra a tuturor, atunci cand mergem la vot. Nu ne place niciun candidat, dar mergem sa alegem raul cel mai mic. Asta este logica alegerilor in Romania.

  Nu se pune problema sa nu alegi pe nimeni, pentru ca asta ar insemna sa facilitezi victoria celui pe care in nici un caz nu vrei sa-l vezi presedinte.

  Din perspectiva lui Basescu, oricare alt candidat, indiferent cat de inadecvat i s-ar parea, este mai bun decat Ponta. Deci, dintre Johannis si Ponta, voteaza Johannis. Logic.

  Reply
  • Mi se pare absurd să îl voteze pe Johannis preşedinte, deşi în concepţia lui, Johannis nu poate fi preşedinte. E o contradicţie gravă acolo, oricât am vrea să votăm “răul cel mai mic”
   E la fel cum ai alege pentru călărie între o raţă şi o gâscă.
   Eşti conştient că nici gâsca nu poate fi călărită, dar totuşi o alegi pentru că e mai mare..

  • La prima vedere pare ilogic si absurd, sa alegi pentru calarie intre o rata si gasca. Dar nu este asa, dimpotriva. Asa se desfasoara alegerile in Romania de foarte mult timp…

   Hai sa o luam logic.

   Afirmatia ca Johannis nu poate fi presedinte, dupa ce a fost la Grivco este absurda. Cum adica, daca ai fost la Voiculescu, nu te mai califici in cursa pentru presidentie? Sau exista o lege care sa impiedice un candidat sa devina presedinte, daca a trecut inainte pe la Voiculescu? Binenteles ca nu poate fi vorba despre asa ceva.

   Prin urmare trebuie sa interpretam altfel prima propozitie a lui Basescu. Si anume, ca si intrebare retorica, care sa scoata in evidenta faptul ca el nu concepe un presedinte al tarii, care sa fi avut treaba cu Voiculescu inainte.

   Aceasta afirmatie este ca si cum am spune noi, ca nu ne dorim si nu concepem nicicum un presedinte, care sa fi facut cariera politica in sistemul romanesc, pentru ca sigur e corupt si pana peste cap indatorat, fata de cei care l-au sustinut ca si candidat (in primul rand mogulii, dar si prietenii de partid si de coalitie corupti).

   Iar cu afirmatia, ca dintre Johannis si Ponta l-ar alege pe Johannis, Traian nu devine absurd si nici nu se contrazice, ci scoate in evidenta logica deja consacrata a votului romanesc, ca daca ar trebui sa aleaga intre doi candidati inadecvati, el ar alege raul cel mai mic, adica (in opinea sa) pe Johannis.

   Deci da, Traian alege gasca, pentru ca inspira mai multa incredere la calarie. Si sunt absolut de-acord cu el in aceasta privinta.

Leave a Comment.