Parlamentul Disney are pensii speciale

O pensie specială pentru o doamnă specială.

parlamentul disney

Se numeşte Cristiana Anghel şi este senatoare din partea PC. După ce i-a ocrotit imunitatea lui Ponta înveşmântându-se într-un halat cu Mickey Mouse, doamna Anghel a găsit astăzi o explicaţie pentru proasta imagine a parlamentarilor. E vina presei:

“Ne gândim că acest Parlament are o cotă scăzută de credibilitate, da. Dar e din cauza presei, care niciodată nu a prezentat sursele de finanţare. Această pensie este o recompensă a meritelor parlamentarilor.”

Păi, ziceţi doamnă aşa de la început. Acestă pensie este o recompensă pentru eficienta şi prestigioasa activitatea pe care d-voastră, echipată într-un halat de la Spitalul 9, aţi prestat-o.
Iar credibilitatea scăzută este cauzată de oamenii răi din presă. Jos presa, sus Mickey!

“Ce afaceri aveţi, domnilor? Chiar veţi trăi din pensia asta amărâtă pe care o votaţi azi?” Citat din aceeaşi doamnă Anghel.

Da, doamnă. Parlamentari au, în mod sigur, foarte multe afaceri. Cum altfel ar putea să trăiască cineva din pensia asta amărâtă de parlamentar? Cum?
Când omul de rând, datorită eficientei şi prestigioasei activităţi prestate de d-voastră, primeşte 7-8 mii de lei pensie. Într-o singură lună! Şi de-abi îi ajung. Nu atât primeşte?

Să fiu bine înţeles. Bugetul României arată la fel, cu sau fără pensiile ăstora. Speciale ori ultraspeciale. Statul va fi la fel de bogat/sărac, indiferent de pensiile lor.

Dar mă uit în astfel de momente definitorii la Mickey Mouse-ul purtat de d-na Anghel în Parlament. Atunci când ia cuvântul la tribuna oficială. O privesc şi o ascult. Realizez că doamna este reprezentativă pentru o mare parte din Parlamentul României. Şi pot să le transmit doar atât:
Sunteţi nişte nesimţiţi! Tripla-v-aş pensiile, numai să nu vă mai văd!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

 1. Chiar asa ar trebui negociat cu clasa politica corupta.
  Cati bani vreti sa plecati din parlament? Cat ne costa sa renuntati la politica? Sa le dam banii si sa ne lase in pace.
  Ar fi bani foarte bine investiti.

  Din pacate insa, fara un sistem alternativ dpdv hierarhic si functional, nu prea are sens, pentru ca cei care vin din urma tot pe aceleasi principii mafiote au intrat in politica.

  Trebuie stirpit intreg sistemul mafiot, nu numai politicienii de la carma lui.

  Reply
 2. 7-8 sute nu mii))).
  Sa va aduc eu aminte cine este doamna, cum a ajuns in parlament?
  Era in greva foamei ca profesor, si acum i se pare amarata o pensie de 4000 de lei,adica de 3 ori salariul ei de profa.

  Reply

Leave a Comment.