El Clasico

Real Madrid a mai pierdut un meci important în campionat. Al doilea, după înfrângerea de acasă împotriva concitadinilor de la Atletico. Barcelona a câştigat doar cu 2-1, jucând multe minute în 10 oameni. Nu au fost cartonaşe roşii, dar pe Messi l-au uitat probabil la vestiare. A fost cea mai slabă evoluţie a piticului argentinian din istoria recentă a El Clasico. Ocazia perfectă pentru evidenţierea lui Neymar, brazilianul fiind omul meciului. A marcat primul gol şi a dat ultima pasă pentru al doilea.

42_el_clasico_by_fungila_d33vk56Deşi scump, Neymar începe să devină o investiţie inspirată; are potenţialul de a-l înlocui pe Messi, atunci când Lionel are perioade mai visătoare (tot mai dese). Îmi amintesc că şi rivalii madrileni au fost aproape de achiziţionarea lui Neymar. Dar nu au finalizat, considerându-l mult prea scump. Nu-i nimic. Au plătit doar DUBLU pentru un galez. Nebunia Realului a făcut ca Bale, un galez ciolănos, să devină cel mai scump jucător din lume. Momentan, investiţia minune, săculeţul cu 100 de milioane de euro nu prea îşi găseşte loc în echipă. Iar să păstrezi pe bancă o rezervă de 100 de milioane este într-adevăr o maaare performanţă.

Prea curând, nici nu îl văd vedetă sau măcar titular de bază al Madridului. Bale este un fost fundaş lateral, transformat la Tottenham în aripă ofensivă. Este voinic, rapid, agil, inimos, disciplinat, poate chiar tehnic. Dar glezna galeză a fostului fundaş nu ştie croşetări de nivelul unei ofensive de top, cum este cea a Realului. Şi în condiţiile astea, mă minunez din nou: „O sută de milioane?!” Real Madrid este dovada evidentă că unora chiar le place să folosească bancnote în loc de curpapir.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. ca sa si-l permita pe Bale, l-au vandut pe Ozil la Arsenal…:-))
    sincer, eu nu inteleg cum un club care are sute de milioane datorii, poate sa-si permita asemenea transferuri halucinante….

    Reply

Leave a Comment.