Micile plăceri

Duhovnicul familiei Pandele la slujba de duminică:

“Românii le-au dat Preafericitului Daniel şi Preacondamnatului Dragnea o lecţie usturătoare prin neparticipare la vot” Zise Traian Băsescu, după ce a participat la vot.

Iar în PNL, foștii conducători pierzători îi atacă pe actualii. Alina Gorghiu: “Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouã aventură si către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradă. #ajunge”

Haștag mă bucur. După un referendum scump despre nimic și care a interesat aproape pe nimeni, măcar să culegem micile plăceri. Politicienii noștri purulent de ipocriți au avut încă o șansă să-și dea în petic. Se ne amintească tuturor de ce ne-am scârbit de politică și de orice inițiativă civică venită din mințile lor putrede.

Cireașa de pe colivă a venit ieri, spre seară, când CpF s-a lămurit de dimensiunile rușinii și a încercat să își lepede aliații. Pur creștinește! Cum te lepezi de Satana, așa s-au lepădat ei de PSD, acuzându-i de boicot.

Mai vreți plăceri? Bucurați-vă de nimicul care a rezultat în urma acestui referendum!

Nimicul ăsta are valoare imensă comparativ cu rezultatul unei participări de 40-50%, voturi “DA”. Toate hienidele turbate care își atacă acum beregatele ne-ar fi călărit duios, tradițional. De la popii cu apucături neonaziste, până la politicienii hrăpăreți și perverși – toți și-ar fi revendicat victoria și stăpânirea peste neamul tradițional-ortodox.

În sfârșit, comoditatea noastră de a merge la vot s-a transformat în ceva bun. Am reușit să ne tezaurizăm lenea!

Altă meteahnă care s-a dovedit salvatoare? Colaborarea între români și capacitatea de a conlucra la un proiect major, indiferent de tabără și culoare politică. În lăuntrul sufletelor meschine, atât peneliștii cât și pesediștii și-au dorit să își saboteze aliații de conjunctură. Chit că asta însemna să taie craca pe care stau cu toții. Alta ar fi fost mobilizarea PSD, dacă se știau unici beneficiari.

Ultima plăcere: Religia românilor nu mai poate fi cuprinsă în vechiul tipar al ortodoxismului. Reminiscențele feudale păstrate sub cupola BOR nu mai sunt suficiente. Atunci când punctezi 20% (de văzut câte sunt DA), nu mai poți avea pretenția de dominare autoritară. În statele laice, religiile s-au adaptat nevoilor sociale. Ori au fost înlocuite cu altele.

Românii sunt un popor credincios. Dar când îl văd pe descreieratul lui Firea&Pandele urlând în biserică la niște sărmani buimaci, pot fi credincioși și de acasă.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

  1. Oricum nu a apărut. A intrat în spam cred. Am pus fix comentariul ăsta doar că la nume am selectat ce pun cânf fac comenzi :)))

    Reply

Leave a Comment.