Enigma neurochirurgului habotnic

Absolut înduioșător…

Din punctul meu de vedere, medicina și habotnicia nu fac casă bună; sunt un cuplu anormal. Prima regulă a habotniciei este să ignori logica laică. Ești naiv dacă aduci argumente mirenești în credința bisericească. Totuși, există oameni (supraoameni) care reușesc să le combine, dincolo de capacitățile mele. Nu pot să înțeleg următoarele:

– Spui că votezi “DA” pentru libertate. Pe cine eliberezi?

– Spui că iubești tradițiile și învățătura ortodoxă. Și apreciezi nespus țările europene care interzic căsătoria persoanelor de același sex. Am aruncat un ochi în Google, majoritatea sunt țări ortodoxe ori sovietice. Și totuși, familia ta a emigrat din tradiția românească în SUA, nu în URSS. Iar tu ai fost educat și îți crești cei 6 copii în SUA, nu în Belarus, nu în Grecia, nu în Ucraina.
Nu pot să pun asta pe seama ipocriziei pentru că ipocrizia este tot un fel de minciună. Adică interzisă de Dumnezeu.

– O retorică întâlnită și la alți religioși toleranți care, din nou, îmi depășește puterea minții: “Am mulți prieteni homosexuali, tot un fel de oameni sunt și ei. Dar nu-s ca noi și nici nu merită aceleași drepturi civile.” Asta-i un fel de “Și negrii au două mâini, două picioare, dar să stea la altă masă.”?

– Nu votezi împotriva drepturilor homosexualilor ci pentru normalitatea societății. Societatea și viitorul copiilor trebuie protejate printr-un “DA” masiv. Presupunem că toți copiii români vor ajunge heterosexuali (adică normali). Statistic este imposibil, dar Dumnezeu nu se împiedică în cifre. Presupunem! Heterosexualii de astăzi sunt cumva atacați, deranjați, incomodați de homosexuali? De ce să votezi pentru schimbare, dacă NIMENI nu are o problemă, în condițiile deja existente?

– Un neurochirurg știe că homosexualii (măcar o parte) se nasc așa, nu devin prin liber arbitru. De ce i-a făcut Dumnezeu homosexuali?

Astea ar fi nelămuririle. Cât despre folosirea copiilor (chit că-s ai tăi) în scopuri propagandistice, politice ori religioase, n-am nevoie de lămuriri.

Idem pentru tabărea cealaltă, “progresistă”

Tema supusă dezbaterii frizează. Este un etern delir: Hai să mergem la Referendum și să votăm ca să nu schimbăm nimic! Dar am renunțat să mai trec realitatea prin filtrul logicii.

Acest delir a reușit cea mai puternică mobilizare românească. Nici un alt subiect nu a generat atâta energie, nu a ocupat asemenea spațiu în agenda societății. Ingineri, avocați, profesori universitari, neurochirurgi, tot alaiul minților luminate, uniți și înflăcărați într-același crez.
Sigur știu ei ceva!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. Mulți medici ( sau personal medical) sunt homofobi, mulți sunt religioși, pt. că așa au fost și părinții lor, așa sunt și prietenii lor înstăriți care au cotizat la nuntă sau le-au dat împrumut. Ei trebuie să spună public chestia asta ca să aibă susținere la rândul lor în cercul lor. Poate e genul de medic pentru care pacientul e o simplă cifră. Homosexualii sunt oameni ca femeile în biblie pentru el. Să nu votezi ca să boicotezi referendumul ( care durează 2 zile de data asta și are 30% prezența minimă) e o idioțenie asemănătoare cu tabăra cealaltă, spune domnule că ți-e lene, nu îți pasă de lgbt, ai alt program, dar nu fi ipocrit.

  Reply
  • Ambele tabere au fost puternic finanțate. Atunci când s-a gândit campania #Boicot, nu se știa de cele două zile. Oamenii pentru asta au fost plătiți, asta au livrat 🙂

   Poți să nu votezi din alte considerente, care nu implică “strategia” de boicotare sau indiferența față de lgbt. Poate îl consideri un eveniment umilitor, degradant, (stupid?) pentru condiția societății românești și nu vrei să fii părtaș.

   Comunitatea lgbt din România nu s-a pronunțat pe teama care (teoretic) o privește. Nu știu dacă pe motiv de umilință, degradare ori stupiditate au ales să tacă. Dar, în momentul ăsta, avem două tabere care “se bat” pentru drepturile absenților. Asta în teorie.

   În practică, referendumul nu este despre lgbt. Nu se investesc sume colosale care acaparează toată presa, timp de săptămâni, pentru schimbarea unei sintagme despre nimic. Investițiile sunt pentru capital politic. La nivel local: alianța de guvernare își va revendica victoria, dacă referendumul trece. La nivel internațional (de unde au venit și banii): Rezultatul va fi interpretat ca un mesaj de apartenență culturală. Fie la valorile UE, fie la cele estice, tradiționalist-ortodoxe.

Leave a Comment.