Mașina timpului pentru români

dark-portal-with-light-580Ați auzit vreodată de Cronovizor? Este o mașină a timpului descrisă amănunțit în cartea lui Francois Brune, “Noul mister de la Vatican”. Pe scurt, este o mașină a timpului trecut, un ochi vigilent care poate proiecta în prezent secretele istoriei. Conform folclorului fabuliștilor visători, cronovizorul a existat în realitate și a fost construit de călugărul Pellegrino Ernetti pe la 1950. A fost ulterior dezmembrat și ascuns de public pentru a ne proteja de puterile suprafirești ce puteau fi dezlănțuite prin răscolirea trecutului…

Stau o leacă strâmb, dar gândesc drept: Dacă Pellegrino ăsta călugăritu’ a reușit așa invenție trăsnet în urmă cu mai bine de jumătate de secol, eu, Dani Corban, laicul mileniului trei, să nu fiu în stare de mai bine? Tocmai mi-am făcut legământ cu eul ambițios ce zace în mine și sunt hotărât să inventez Prostovizorul, mașina timpului prezent.

Inițial va fi distribuit doar pentru piața românească (publicul țintă), dar am speranțe să rup gura târgului și departe, departe peste hotare. Până pe tărâm american. Mașinăria minune va permite utilizatorilor să vadă prezentul trecut prin mai multe filtre ce diminuează distorsiunile grosolane.

De exemplu, un măr poate fi perceput ca o prună de un circuit cu sinapse pârlite. La fel cum emisiunile de cancan și manipulare lascivă sunt percepute ca producții de maximă audiență, Iliescu și Băsescu au fost percepuți ca președinți de stat (urmează Victor Viorel), Brenciu are talent de muzicant și umple Sala Palatului, Tucă scrie poezie, etcetera.

Toate aceste grave abateri de la normalitate vor fi îndreptate odată cu apariția Prostovizorului. Și, în timp, realitatea se va schimba, vom modela o nouă lume. O lume filtrată, mai curată, mai bună. O lume în care nu ne vom mai încinge în horă ca niște capre lobotomizate atunci când ne cântă Fernando

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.