În trei zile mergem la vot, neamule. Zic mergem cu jumătate de gură, pentru că îmi va fi teribil de greu să mă urnesc din fotoliu pentru un scop atât de prizărit. Asta în ciuda campaniei agresive revărsate peste locul de joacă al emancipaţilor, aka online.
De la filmuleţe cu vedetuţe care mai de care mai penibiluţe, până la adevărate producţii hollywoodiene cu Vodă şi fraţii Buzeşti. Mi s-a făcut pielea de găină sodomizată în guşă când am văzut elucubrația. De parcă motivaţia de a-ţi apăra nevasta de flocii ienicerului e tot una cu motivaţia de a ţine în mână o ştampilă. Ca să alegi între un bou şi un bou cu ţâţe.
Nu vreau să mă pitesc pe după vişin. Nu am de ce, nu mă aleargă otomanul cu pubisul ardent, spre deosebire de strămoşii mei Buzeşti.
Duminică mă duc la vot să-l ştampilez pe boul de Iohannis. Singurul motiv e că nu vreau să o mulg pe vaca de Ponta.
Campania electorală a fost sub orice critică. De departe cea mai penibilă din ultimii 20 de ani. Nu am auzit niciun program, nicio idee. Nu am văzut nicio confruntare directă între candidaţi. Fiecare şi-a spus poezia, ba cu nesimţire (cazul Ponta), ba cu durere în cur (cazul Iohannis), după care s-a trecut la împământenita bătaie cu căcat.
Mă duc la vot ca la o curvă sifilitică. O auzi de la distanţă că e răguşită ca moartea şi cară sifilisul în gât. Dar daca tot ai bătut drumul până pe centură, îi dai şi o palmă peste cur înainte să pleci. Aşa o să pun duminică ştampila. Ca o palmă peste un cur bubos.
Anticipez rezultatul, am şi pariat pe el într-un articol din urmă cu două luni. Anticipez şi reacţia de după alegeri. O să fie a enşpemia dovadă că foarte mulţi trăim în bula noastră divergentă realităţii. A luat internetul foc în ultimele zile. Site-uri neonaziste sau doar cretinoide, cum ar fi capitalismpepaine şi stiripesurse, au adunat mii de fani înecaţi în candoare scandaloasă vârstei. După mintea lor blajină, marea bătălie se dă între Iohannis şi Macovei!
Da, dacă alegerile ar avea loc în comunităţile online, Macovei ar câştiga, urmată de Iohannis. Numai că în societatea reală, internetul nu reprezintă o substanţă activă. E doar un placebo. Dacă vreţi medicament din ingrediente active, uitaţi-vă pe străzile din Budapesta.
PS: Nu, nu l-am jignit pe Iohannis numindu-l bou. Nici măcar pe Ponta, numindu-l vacă. Dacă le ziceam acvilă şi tigru era mai bine? Sunt animale mai nobile? Pentru mine, comparaţiile cu alte animale nu sunt negative ori pozitive. Sunt doar metafore contextuale. În mentalul colectiv, lupul e de bine, dar hiena nu. Aiuristic! Hiena e ditai animalul la vreo 70 de kile, înarmat cu o dantură feroce.
În campania asta, Iohannis s-a comportat exact ca un bou înhămat la un car pe care-l mişcă în scârbă. Ai rupt pe el vreo 3 bice şi nu s-a clintit. După care ai ales cel mai gros par şi l-ai rupt pe spinare. Într-un târziu, a făcut şi el un pas. Nu în faţă ci în lateral.
Eu votez cu Macovei. Dincolo de orice calcule electorale votez cu ea ptr că mă simt bine ştiind că am votat candidatul care nu mai reprezintă răul cel mai mic.
Şi cum – evident – Macovei nu va ieşi preşedintele României pentru mine iohannis sau ponta e acelaşi aluat.
Şi după noiembrie îmi fac calcule pentru emigrare. Sper să-mi reuşească pentru că nu-s chiar matematician … 😀
… imi scapa totusi idee titlului.
Asocierea cretin – crestin este o deductie logica fundamentata statistic, daca pleci de la premiza ca majoritatea romanilor sunt cretini.
Este o gluma gen, “hăhăhă, ce-mi mai plac glumele mele”…
Ciprian, e vorba despre laitmotivul “bun creştin” folosit in campanie de unii candidati. De unde a pornit si ideea lansata de ei pentru cretini. “Nu esti un bun creştin ortodox, nu ai ce căuta la preşedinţie”.
Campania din acest an, are programe politice de guvernare mai bine eleborate, mai profesioniste decat tot ce a existat pana acum, din 89 incoace, in istoria postdecembrista a Romaniei.
Faptul ca tu nu ai auzit de ele, arata doar ca nu te-a interesat subiectul, fiind prea prins in circul mediatic inscenat de o presa care nu a fost nici ea interesata sa le promoveze.
Pe cine intereseaza programe politice complexe, cand poti face audiente cu 6 case si agenti acoperiti?
Plus ca DNA-ul a luat fata complet candidatilor in ultima saptamana de campanie electorala. Scandalul Microsoft si acum EADS este mult mai interesant decat orice program de guvernare.
Repet, daca te-ar fi interesat programele de guvernare ale candidatilor, le-ai fi gasit la un click distanta pe internet.
Programul Iohannis:
http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2014-09-29-18205568-0-programul-prezidential-klaus-iohannis.pdf
Programul Ponta:
http://194.88.148.103/0a/b0/5a/a5/default_147012585876.pdf?c=c371d64e255b14af0433be1078a5f1c0
Legat de confruntari directe intre candidati, acest lucru se intampla in mod obisnuit doar in turul 2. Cine vrea o confruntare directa intre 14 candidati inainte de turul 1? Cine poate urmari asa ceva? E nonsens. Iar sa faci confruntare directa inainte de turul 1, doar cu Ponta si Iohannis este discriminare.
“Fiecare şi-a spus poezia, ba cu nesimţire (cazul Ponta), ba cu durere în cur (cazul Iohannis), după care s-a trecut la împământenita bătaie cu căcat.”
Eu unul nu l-am auzit pe Iohannis participand la bataia cu cacat, de care vorbesti. Nu a aruncat cu rahat in nimeni, singura critica pe care a facuto la adresa lui Ponta a fost ca acesta face o campanie electorala murdara, atacandu-i familia si raspandind niste minciuni grosolane despre programul sau politic, prin intermediul unor flyere electorale.
“În campania asta, Iohannis s-a comportat exact ca un bou înhămat la un car pe care-l mişcă în scârbă. Ai rupt pe el vreo 3 bice şi nu s-a clintit. După care ai ales cel mai gros par şi l-ai rupt pe spinare. Într-un târziu, a făcut şi el un pas. Nu în faţă ci în lateral. ”
Nu stiu ce sa zic, dar mie mi se pare ca acest comportament este un feature. Gandeste-te ca cei care-l vor biciui pe Iohannis sunt baronii locali, cei care sug banii statului ca pe freshul de portocale. Mai repede imi convine un presedinte bou-magar, nedirijabil si incoruptibil, decat un presedinte care reactioneaza imediat la orice adiere de bancnote sau mangaiere de bici.
Hary, ai încredere în iohannis că va fi nederijabil şi incoruptibil? Întreb la modul serios 🙂
Hary, le gasesc programele pe net? Tare. Si restul care se duc la vot se apuca la fel, sa dea cateva search-uri pe google inainte? Cum ziceam, la nivel general, in Romania netul nu exista. Altfel Macovei ar avea 50% in sondaje, nu 5.
Daca eu, care ma mai uit totusi la emisiuni electorale, nu am habar despre programele lor, de la restul votantilor ce sa cer?
Toata campania lui Iohannis a fost un lung atac la adresa lui Ponta. Inclusiv mitinguri la care s-au impartit placute cu “Daca furi la doctorat, sigur furi si de la stat”. Nu Iohannis personal a aruncat cacat. La fel cum nici Ponta nu si-a murdarit personal mainile. Au facut-o insa cei din echipele de campanie.
Dani,
Legat de programe politice si confruntari directe eu iti raspundeam la ce ai zis tu in articol.
Ai spus asa:
“Campania electorală a fost sub orice critică. De departe cea mai penibilă din ultimii 20 de ani. Nu am auzit niciun program, nicio idee. Nu am văzut nicio confruntare directă între candidaţi.”
Eu am plecat de la ideea ca vorbesti din perspectiva ta si nu a celor 50 % dintre votanti, care nu au net acasa.
Sa inteleg acum ca tu vorbeai din perspectiva maselor de alegatori, fara nici o posibilitate de informare activa?
Pai, cei de care vorbesti tu, nu au treaba cu programele politice, nici daca s-ar vorbi zilnic 10 ore pe toate posturile TV de ele, nu ar avea vreo influenta asupra preferintei de vot a acestor alegatori.
Pentru ca ei, in mod obisnuit si traditional voteaza cu cel care este cel mai influent in comunitatea din care face parte. Iar cei influenti, cel putin in ultimii 20 de ani, au fost cei care au oferit ceva alegatorului, orice, o mica atentie, un kil de faina, un mic, o bere. Nicidecum un program politic.
Altfel ar fi impartit doar brosuri cu programul politic si nu plase cu merinde.
Aceasta campanie a fost din perspectiva masei electorale mentionate de tine, campania cea mai palpitanta si incitanta din ultimii 20 de ani. Au avut de toate, atacuri cu rahat, ura cat cuprinde, concurs de minciuni, entertainment pur :))
anatati,
Nu. Nu am. Dar daca Dani zice ca e bou de neclintit…:)
Acum serios vorbind, nu exista politicieni neinfluentabili si incoruptibili, nici unde in lume. Dar stiu ca Iohannis, are infinit mai multa coloana vertebrala comparativ cu Ponta. Si ca Romania ar urma un curs mai echilibrat din punct de vedere politic si economic.
Coruptia, traficul de influenta si spalarea de bani, nu vor disparea, pentru ca ea face parte din oranduirea lumii si nu este o specialitate romaneasca.
Am insa speranta ca se va construi ceva, ca va porni economia, ca se va pune la punct infrastructura deficitara, ca va eficientiza si reglementa relatia dintre mediul de afaceri privat si institutiile statului, in asa fel incat, sa existe si rezultate benefice pentru tara si pentru platitorii de taxe si impozite, nu numai pentru baroni si politicieni.
Diferenta dintre coruptia din Germania si Romania, este ca in Germania, se tine cont si de rezultate, clasa politica si mediul de afaceri este extrem de interesata de satisfacerea nevoilor cetatenilor si alegatorilor (platitorilor de taxe), in timp ce in Romania, pana acum cel putin, nimeni nu a fost interesat sa construiasca ceva pentru tara, doar sa jefuiasca.
Iohannis doreste sa contruiasca si sunt convins ca o poate face.
Eu mai degraba nu am incredere in Macovei, care este obsedata de ideea ca va extirpa coruptia din aceasta tara.
Cu asemenea obiective absolut irealiste (zici ca-i Dan Diaconescu feminin), risti sa distrugi si ce este bun si benefic pentru tara si cetateni, lasand un haos in urma ta. Vanatoarea aceasta extrema de fantome, ii sperie din pacate si pe cei care vor sa construiasca ceva.