Invitați la Canal33

Al vostru gângav și cu prune-n gură, Dani Corban, a bifat apariția într-o primă emisiune transmisă live.
Îi mulțumesc Ancăi Rancea pentru invitație, răbdare, îngăduință! Și colegului Vlad Stoiculescu pentru vervă; pentru talentul de a face totul să arate mai puțin ciudat.

Pentru cei care intenționați să încercați vreodată vorbitul live, liber: Merită încercat! Dar momentul va fi mult mai stânjenitor și copleșitor prin emoție decât v-ați imagina.

Subsemnatul a clacat după primul cuvânt și a intrat într-o transă de aproximativ 50 de minute. N-am mai știut ce și de ce am spus, m-am lămurit după vizionarea înregistrării.
Am inventat două cuvinte: viridic și cinematog…cinematogrfe-feli-fele, cinematografilor?!
Nu bag mâna-n foc, dar posibil să mă fi gândit la cineaști.

Și dacă plănuiți “Hm, o să-mi eliberez emoția mișcând degetele într-un concurs de parkinsonism! Sunt degete, nimeni nu observă.” proastă idee!

PS: Sper ca, dincolo de fâstâceli și tremurături, să fi ajuns la publicul Canal 33 România și câteva mesaje coerente, informații despre o nișă mai puțin dezbătută în spațiul public.
Anca a părut mulțumită și dornică să repetăm experiența.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

8 Comments

 1. Emoții-neemoții, nici unul n-a fost ficus. M-aș bucura să mai urmeze un al doilea episod, în domeniul artei scrisului sînt o grămadă de spus. O dezbatere pe temă, dincolo de siguranța pe care o oferă spațiul online, ar fi mai interesant de urmărit. În online, toți au citit “Misterul Regelui” al lui King și asta cumva i-a transformat în critici literari peste noapte deși ar pica testul unei compuneri coerente de clasa a VIII-a. Pentru cei care nu vor să renunțe la scris dar sînt derutați de sfaturi contradictorii din partea editurilor sau a potențialilor cititori, merită o continuare. Nu știu în schimb cît de cunoscut și urmărit este canal33, eu recunosc că acum am auzit de el. Poate ar prinde bine ceva mai multă reclamă postului în sine.

  Reply
  • Dacă nu au fost doar consolări și complezență din partea Ancăi, va urma un al doilea episod. Om trăi și vedea. Sunt sigur că mai avem scriitori nevorbiți în rândurile editurii și ar fi o plăcere (și ușurare!) pentru mine să le cedez locul intervievatului 🙂
   Orice echipă formată din Vlad Stoiculescu + Autor Datagroup ar umple cu folos live-ul.
   Iar postul are planuri mari de creștere. Nu sunt în măsură să dau amănunte, dar vom ști cu toții (luna viitoare) dacă le-a reușit 🙂

  • Amy: Multumim. Altfel, daca ar fi citit toti Stephen King – On Writing (la care cred ca am facut si o mica referinta cand am vorbit despre inspiratie) poate ca arata putin altfel peisajul literar romanesc :))

   Dani: De ce nu o echipa formata din Dani si unul dintre tinerii nostri autori? Sau din Vlad B. pe care l-am tot mentionat in discurs, de parca vorbeam despre o fantoma :))

  • Soarele văratic mă rumenește mult mai eficient. N-aș vrea să creadă spectatorii că mi-au fost publicate cărțile la fel cum am intrat la facultate: pe locuri rezervate etnicilor 🙂

 2. Acum am avut si eu timp sa urmaresc emisiunea. Mi-a placut, ati fost amandoi la inaltime. 🙂 Bravo Anca, ai reusit sa creezi o atmosfera relaxata in platou.

  Reply
  • Eşti următorul pe lista Ancăi! Când îţi faci drum la Bucureşti, de-abi te aşteaptă.
   Ieri am aterizat şi eu în “sălbăticie”. O să revin cu amănunte 😀

Leave a Comment.