Florin Călinescu putea fi preşedinte în locul lui Băsescu

tanti-florica-florin-calinescuFlorin Călinescu, în dialog cu veşnic tânărul Claudiu Pândaru, la un interviu pentru gandul.info:

Claudiu Pândaru: „Aţi spus la un moment dat că vi s-a propus şi dumneavoastră să…”

Florin Călinescu: „Da, da, da. Am povestit-o de sute de ori. În 2000. Analiştii competenţi au spus chiar că am toate şansele în momentul ăla. Pentru că era bătălia între Iliescu şi Vadim Tudor…”

C.P. „Şi ce le-ati spus? Când i-aţi refuzat?”

F.C. „Exact asta…Dar trebuie să devii băiat ascultător. Eşti un pic…s-a dus vestea că eşti incontrolabil. (…) E necesar să semnaţi ceva, o hârtie, o chestie.”

Urmează câteva minute în care Florin Călinescu îi povesteşte părinteşte lui Claudiu Pândaru cum a stat treaba înainte de 89. Şi cum a refuzat de fiecare dată să semneze hârtii.(trecem peste)

Florin Călinescu: „Şi atunci, domnul Virgil Măgureanu a zis nu vrei, nu? Nu. Atunci o să îl fac pe Traian Băsescu preşedintele României”

Claudiu: „V-a spus-o dumneavoastră… (râde)”
F.C. (puţin iritat): „Da, da, da. Cu martori. Ce? A fost complicat? Sau câţi ani aveai în anul 2000?
Claudiu (zâmbitor, bătând în retragere): „Nu. V-am întrebat ca să înţeleg foarte bine.”
F.C. „Cu ce te ocupai în anul 2000?”
Claudiu: „Tot jurnalist”

Şi atunci, în sfera mea de interes, posibilitatea ca Florin Călinescu să fi fost un alt Băsescu a căzut în rol secundar. Voi l-aţi văzut vreodată pe Claudiu Pândaru? Am trăit tot timpul cu senzaţia că suntem cam de aceeaşi vârstă. Hai, 2-3 ani în plus pentru el. Cum jurnalist în anul 2000?

Bun băiat, bun jurnalist. Tot timpul echilibrat, detaşat emoţional, în temă, corect. Indiferent dacă se află în dialog cu Traian Băsescu, cel ce a refuzat să fie Traian Băsescu, sau însuşi C.T.P. Bun băiat. Păcat că e vampir.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.