Evoluția ultimilor 20 de ani

Mai țineți minte postul Tele7 abc? A fost un pionier al televiziunii capitaliste românești. Amatori idealiști aruncați în prima linie, condamnați să descopere rețeta de succes a ratingului. Printre primii bucătari care au servit felurite bucate mesenilor, sperând că la un moment se va striga “Asta îmi place!”
Și au așteptat strigătul izbăvitor timp de 10 ani, după care au închis bucătăria.

Le înțeleg perfect amatorismul. Atunci când s-au apucat de treabă, în anul 1994, nu aveam de unde să scoatem niște specialiști media pentru un proiect tv de succes. Dar nu pot să le înțeleg naivitatea. Cum te-ai putea gândi vreodată că vei face audiență discutând despre romantismul lui Eminescu, asemănările cu Edgar Allan Poe, elipse și funcții trigonometrice?

Noroc că asta se întâmpla în altă epocă a televiziunii. Au trecut 20 de ani și am învățat din greșeli, ne-am adaptat, ne-am perfecționat, am evoluat. Amatorii idealiști s-au retras în comoditatea unui trening și se scobesc în dinți cu stiloul Harley-Davidson. Le-au luat locul bucătarii profesioniști, iar mesenii răsfățați sunt în delir. În sfârșit ceva pe gustul lor.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

  1. “Printre primii bucătari care au servit felurite bucate mesenilor, sperând că la un moment se va striga “Asta îmi place!”

    Dani, vad ca incepi sa-ti intri in noul tau rol. Bravo…:))

    Reply

Leave a Comment.