Avengers: Age of Ultron

E deja în cinematografele româneşti de o săptămână. L-aţi văzut careva? Din trailer pare mai meticulos lucrat decât precedentul. Simt aşa un fior artistic din replici şi dinamica acţiunii.

Încă nu sunt convins dacă bat drumul de 10 minute până la cinema. Marvel are eroi spectaculoşi, amuzanţi, bine sculptaţi. Mai puţin doi, pe care zici că i-au gândit în bătaie de joc, special să mă irite.

Captain America este extrem de enervant prin tot ceea ce face. Un prostălău arogant care se costumează ca la bâlci ţigănesc şi este tot timpul salvat de scutul fermecat. Acum, să îmi placă de un meltean umflat cu steroizi care aleargă cu o tinichea în braţe…de ce aşa ceva?

Al doilea erou dispensabil este Black Widow. Mereu elegantă, isteaţă şi sexoasă, joacă foarte bine rolul femeii fatale; în orice caz, mult mai agreabilă decât ţărănetele cu chipiu.
Dar ce talent maiestuos are Black Widow? E atletică şi dă bine cu picioarele prin aer. Serios?!

În Age of Ultron apar nişte roboţi urieșești, din material călit pe care nici Hulk nu-l îndoaie. Şi tu le dai mawashi gheri? Îmi pare rău, dar eşti inutilă, fato.

În locul d-lui Marvel i-aş concedia pe Captain America şi Black Widow. Cu siguranţă se găsesc eroi mai potriviţi care să îi înlocuiască. Avem şi variante autohtone, româneşti. She-Hulk Kovesi by Minune, de exemplu. Nici măcar nu trebuie să se enerveze.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Vazut. Merge. E bine lucrat, full de efecte, desi e mai putin spectaculos decat primul. E cam ce te-ai astepta sa vezi in cinematograf, la un film semnat Marvel.

    Din fericire, autoironia salveaza aparitiile de tip Captain America, Black Widow sau Hawkeye.

    Reply

Leave a Comment.