2 pentru Romania

2 pentru Romania – Cei doi candidați văzuți prin obiectivul camerei, ochii familiei și vecinilor, în două documentare de o oră lungime. Departe de a mă da pe spate calitatea și profunzimea lor, mă gândesc ca valul admirativ ce le descrie drept documentare eveniment vine din două motive.

Primul ar fi că media românească este atât de jegoasă și de compromisă politic încât o apariția unei producții curate e într-adevăr un eveniment.

Al doilea ar fi că fiecare se bucură și vede ce vrea în materialele astea.

Susținătorii lui Ponta văd un băiat tânăr, capabil și înfipt de mic, cu o ascensiune rapidă și pe deplin meritată. Ceilalți văd un parvenit clasic, oportunist fără scrupule care s-a folosit de politică pentru a ajunge mai repede și mai sus decât ar fi putut-o face prin meserie.

Susținătorii lui Iohannis văd un om serios, gospodar, cumpătat, care a făcut bine tot ce și-a propus să facă, respectat de toți cei care îl cunosc și decorat de nemți. Un om intrat în politică nu ca să ajungă sus ci ca să facă treabă. Ceilalți îl văd un molâu, bun de primar dar fără vână de politician, fără emoție, fără suflet, un robot antipatic.

De reținut ca amândoi aveau succes la femei, unul din postura de macho activ dus la discotecă să agațe, celălalt reținut dar arătos ca o stea de cinema la care veneau gagicile singure.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

8 Comments

 1. Mie mi-a plăcut când a vorbit cea care stă în casa cumpărată de la bunicii lui Iohannis. Cred că n-o să uit prea repede: cu vorbă molcomă şi o tonalitate foarte plăcută a spus că ei (comunitatea de români) au învățat foarte multe de la saşi. Ptr că saşii aveau gospodării îngrijite, animale, lucrau organizat…

  Documentarele au fost foarte bine făcute, atât cât au permis sursele la dispoziție şi obiective.
  Am înțeles că ponta este un oportunist, un tânăr care-a plecat la drum cu bune intenții, animat probabil ca toți tinerii de idealuri nobile (o luat parcă şi ceva bătaie la mineriadele tătucului). Idealuri pe care le-a pierdut când a dat piept cu viața grea. Nu poate să fi fost simplu să supraviețuieşti ca simplu procuror de parchet în România lui iliescu. Mai punem un picuț de ambiție şi înțelegem că doar un praf de drojdie mai trebuia ïn aluatul tânărului ponta.

  Iohannis: bine crescut, dintr-o familie ce prețuia timpul petrecut împreună (plecau toți cu bicicleta la plimbare), cu anumite valori sădite din generație în generație, student (normal, nu eminent) la fizică nucleară, de formație ştiințifică aşadar, îndrăgostit de soția lui (tot aşa cum şi vorbeşte, calm, ce atâta grabă), foarte devotat unor principii, demn, profesor cu mult umor (sec, englezesc, de bună calitate), bun organizator, vizionar, realist, simplu şi foarte complex.

  Mna, clar, va ieşi ponta preşedinte.

  Reply
 2. Ma uit chiar acum pe digi24 la iohannis, il pot caracteriza printr-un singur cuvant:RESPONSABILITATE.
  De foarte mult timp nu am mai vazut asa ceva la un politician.pana acum nu aveam de gand sa votez.
  M-am razgandit.

  Reply
  • L-am vazut si eu. Problema la romani e ca nu va avea nimeni rabdare dupa planul lui “pentru 10 ani”. Majoritatea voturilor pe care le va primi sunt anti Ponta, nu pro Iohannis, pro responsabilitate, si pro dezvoltare pe 10 ani.

   Presupunand ca va castiga (desi nu ii dau mai mult de 10% sanse), are de gand sa schimbe si guvernul. Sunt convins ca planul lui pe 10 ani este cel potrivit. Nu ai cum sa construiesti ceva durabil peste noapte. Doar ca din 2015, vom incepe sa platim risipa electorala din 2014.

   Iar in 2016, atunci cand se va vota pentru Parlament, Iohannis si ACL vor fi taxati de populatie. Valabil si pentru Ponta.

   Cine castiga acum va pierde in 2016.

  • Ne trebuie mai intai o directie. Duminica aceasta se va vota aceasta directie. Nu votam un simplu presedinte, nu e ca si cum am juca alba-neagra.
   Duminica stabilim pe mana cui vrem sa lasam tara. Pe mana unui exponent fruntas al crimei organizate, care ne jefuieste tara de 25 de ani in mod sistematic sau pe a unui om integru, incoruptibil, care este dispus sa schimbe clasa politica, pentru a-si indeplini planul de reconstructie pentru Romania.
   Eu cred in Iohannis si in sansele sale. Cred ca poate deveni presedintele acestei tari. Mergi la vot. Meciul se joaca.

 3. de ce crezi ca a creat o isterie nationala caritasul, F.N.I-ul,etc.?
  Dorinta de castig rapid si nemuncit.e greu sa convingi acesti oameni ca pentru a o duce mai bine este nevoie de munca asidua,sustinuta,rabdare,
  etc., in general chestii neplacute.e mai facil sa astepti acel fat-frumos
  pe cal alb, dar care are o mare problema:e personaj imaginar,noi traim
  mancam ,ne reproducem si murim in lumea reala.
  Nu cred ca acesti oameni pot fi treziti la realitate,tot ce se poate spera este ca cei nehotarati sa faca acest efort de a merge la vot.

  Reply

Leave a Comment.