Dreptul nostru de a interzice drepturi

gay

Aşa arată rezultatul unui sondaj realizat pe site-ul gandul.info

Aproape 60% dintre respondenţi sunt împotriva căsătoriilor gay. La nivel naţional, procentul împotriviţilor este mult mai mare. Site-ul Gândul reprezintă apogeul încoronat al hipsterismului online. Nu cred să existe vreun alt cotlon românesc din online cu mai multe aere emancipatíve.

Nu mai poţi respira de la atâtea exalații de Prius şi Converse. Dar totul până la gay. Aici nu e de glumă. Nu ne place, să se interzică!

Nu am răspuns la acest sondaj. Mi se pare stupid să îmi dau acordul pentru parteneriatul civil dintre două persoane majore şi cu discernământ. Nu îi înţeleg pe homosexuali, opţiunile lor sexuale mi se par o anomalie.

Sunt probabil printre ultimii fani ai căsătoriilor de acelaşi sex. Dar mi se pare odios să le interzic, bazându-mă doar pe subiectivismul şi preferinţele mele sexuale. În acelaşi timp, mi se pare şi o discriminare socială, o abatere de la drepturile omului. Aici nu e vorba despre ceremonii religioase, popi şi dumnezei. Doar o căsătorie civilă, un drept pe care fiecare cetăţean major ar trebui să îl aibă.

Aş fi foarte curios să aflu mecanismul celor 60% (probabil 80-90% la nivel naţional). Tot: de la percepție la raționament logic. Care sunt motivele pentru care ar interzice parteneriatul civil al persoanelor de acelaşi sex. De ce consideră că au dreptul de a interzice, şi de ce ar vrea să îl exercite?

Aş prefera totuşi argumente dincolo de clasa a treia specială.
Fără veşnicul simplism “Dumnezeu a lăsat bărbat şi femeie”
Fără veşnica ipocrizie “Mi-e scârbă când văd homosexuali pupându-se. Atât timp cât nu sunt femei.”
Fără demonstraţii de puţinătate mintală despre cum o să ajungă copiii tăi homosexuali, dacă văd doi bărbaţi de mână pe stradă.
Fără.

1507928_737669136332355_2394949583950920427_n

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. “Sunt probabil printre ultimii fani ai căsătoriilor de acelaşi sex. Dar mi se pare odios să le interzic, bazându-mă doar pe subiectivismul şi preferinţele mele sexuale.”

  Partea asta nu am reusit sa o inteleg. Poate am baut prea multa bere sau poate pentru ca este duminica…? :)))

  Reply
  • Adică există fani și mai înfocați ai căsătoriilor între membri de același sex decât el.
   Sau mai pe șleau: nu e deloc fan. Un fel de „Corban-metaforă”.

  • Ahh, acum am inteles. Printre ultimii fani, nu se refera ca au mai ramas doar el si inca cativa fani, ci ca este printre ultimii in sensul de neinsemnati, care ar sustine asemenea casatorii…
   Acuma da, are sens. Mersi, acuma pot sa dorm la noapte…:))

  • Exprimarea mea a fost nereusita. O stangacie majora pentru care imi cer scuze :))
   Probabil am prins de la comentatorii sportivi meteahna asta cu “printre ultimii fani”. Da, ideea era ca NU fac parte dintre fani.

Leave a Comment.