Dreptatea lui Iohannis

trece vremea oprea 1

Klaus Werner Johannis:

“Având în vedere că opinia publică este foarte preocupată de evenimentul de săptămâna trecută, accidentul în care din nefericire a murit un poliţist la datorie, am avut o intervenţie ieri şi în continuare astăzi l-am invitat pe vicepremierul Gabriel Oprea la o discuţie fiindcă am dorit să primesc lămuriri. Am avut o discuţie în cursul serii şi l-am sfătuit pe Gabriel Oprea să îşi dea demisia.
(…)
Într-o astfel de criză apare foarte multă emoţie şi opinia publică are dreptul la informare şi la luări de poziţie din partea celor implicaţi şi a şefilor celor implicaţi. Întreaga comunicare pe acest accident a fost catastrofală. Pe această latură politică i-am dat sfatul domnului Oprea. Nu m-am lămurit la partea penală, ci strict la chestiunea de politică publică”

Cerinţa domnului Iohannis este îndreptăţită. Oprea NU este vinovat de moartea poliţistului. Cauza o reprezintă o groapă, un element al hazardului, ceva imposibil de anticipat.

Dar Oprea este vinovat de scandalul media iscat. Pentru că, în loc să iasă a doua, a treia zi după accident, şi să dea o declaraţie, a preferat să stea ca Ghiţă-n vrej şi să spere că totul va dispărea de la sine.

Simţindu-se atacat, şi-a asmuţit aghiotanţii panegiriști şi consilierii puberi asupra contestatarilor.

Prin aroganţa şi indiferenţa sa, Oprea a cauzat prejudicii de imagine funcţiilor pe care le deţine şi reprezintă. Nu vorbim despre Oprea, persoană fizică, ci Oprea reprezentant politic şi instituţional!

Atunci când toată media ţi-a sărit în cap, acuzându-te de vrute şi nevrute (mai mult sau mai puţin justificate), trebuia să dai un răspuns, Oprea! Nu să te comporţi ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Da, comunicarea şi prestanţa politică ale domnului general cu 4 stele Oprea au fost execrabile. Catastrofale! Nu poţi, tu Oprea, să fii în continuare ministru si arbitru politic cu asemenea atitudine.
DEMISIA!!!

foto: După un desen de Pawel Kuczynski

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.