Dieta proteică și rinichii

Prin decembrie, stându-mi pe cap kilogramele câștigate cu ocazia forcingului de final DK, am zis să le dau jos rapid, să-mi încep anul sprinten ca un fulg de nea.

Mi-am ales o dietă care să nu mă chinuie sau să mă transforme într-un zombie lipsit de energie, deci și prin urmare CARNE, multă CARNE, CARNE la discreție și aproape numai CARNE. Că fasolele mi-au stat în gât după 3 mese…

Totul bine și frumos, burtoaca se topea văzând cu ochii, sătul eram, energie aveam, lucrurile mergeau perfect. După cam vreo 3 săptămâni și vreo 10 kile date jos, m-a luat o splendidă durere în zona rinichilor, care a ținut undeva la o săptămână.

Am trecut pe ceaiuri și efervescențe pentru rinichi și mâncare extrem de puțină, fără porci și vite colosale și sper că am reușit să dizolv ce se adunase prin ei.

O avertizare foarte serioasă, venită din experiența propri și personală – dacă aveți nisip sau predispoziție pentru pietre la rinichi o dietă de genul ăsta are și riscuri. Carnea mărește mult aciditatea în corp și săracii rinichi o să fie asaltați de acid și se prea poate ca asta să ducă la precipitarea mineralelor și pac pietricelele…

Eu am băut apă ca Setilă în timpul dietei. Sfatul meu, dacă n-aveți răbdare/timp/voință pentru sport mult și un regim alimentar echilibrat, alegeți o dietă din asta pentru maxim 2-3 săptămâni la 2 luni și beți pe lângă apă și niște ceai renal cu lămâie dimineața, că n-are ce să strice.

La ecograful de ieri seară totul arăta în regulă, cu mențiunea că pietrele s-ar fi văzut dar nisipul nu prea. Oricum, doctorul a fost de părere că durerea nu a venit de la rinichi, care par la locul lor și fericiți de cât ceai și apă a trecut prin ei, ci de la ceva nerv/mușchi de pe lângă coloană care s-a trezit brusc fără culcușul său de grăsime.

A trecut și sunt proaspăt ca un ghiocel. La primăvară mai bag 2-3 săptămâni de dietă carnivoră cu mult ceai.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

9 Comments

 1. Vezi Vlad, daca nu bei bere? 🙂

  Dar acum serios, tie ti se pare normal sa slabesti 10 kg in doua trei saptamani? Pai indiferent ce dieta alegi, este un soc pentru organism sa piarda 10 kg in timp asa de scurt.

  Reply
  • S-a dus stratul de pufoșenie și grăsime, ăla de pleacă primul și destul de repede în orice dietă. Am slăbit numai și numai de unde trebuia :).

   Cum însă grăsimea aia nu se evaporă ci tot filtrată de organism e, plus că ținea și de cald, probabil de aici a venit șocul.

   Da, trebuie să mă educ să beau bere, e un fel de necesitate fiziologică așa… :))))

  • Eu pot sa ma imbolnavesc de orice, dar de rinichi nici o sansa…:))

   Stratului de pufosenie, cum ii spui tu, ii trebuie si lui ceva timp sa fie ars si filtrat (eliminate reziduurile) corespunzator, altfel iti suprasolicitezi organele. Deobicei pusca organul cel mai slab, in cazul tau rinichii. Sa nu mai vorbim de dereglerarile metabolice (dezechilibre) prin inducerea acestor diete hipocalorice, neechilibrate.

   Ma rog, tu stii mai bine.
   Pentru organismul tau, mintea iti este Dumnezeu…:))

  • Ei, cam orice chestie bazata pe rezultate extrem de rapide nu e naturala pentru ritmul organismului si-l chinuie.

   Asta e clar de la inceput, iar ideea e sa nu intinzi coarda mai mult decat poate organismul duce si sa-l ajuti in timpul chinului cu ce se poate.

   Acu ca am dat jos bagajul castigat la fel de rapid, pot sa-mi vad de niste metode mai echilibrate de pus corpul in forma.

 2. Vărul meu din Vâlcea, mai piţiponc de fel, s-a apucat de sală. Şi în piţiponceala lui vrea să dea burţile jos şi să pună “numa fibră”, să moară fetili.

  Ultima oară când m-am întâlnit cu el a zis că nu pofteşte carne. Dar în rest mănâncă orice: sarmale, salată de boeuf, cartofi, orez, maioneze, sosuri; orice, dar carne nu. Pentru că omul face sală şi e la cură, iar carnea îl îngraşă.

  După ce mi-a explicat chestia asta, şi-a turnat cola peste vinul de ţară, de la Olanu. A zis că el doar aşa bea vinul.

  Şi mi-a povestit cum a făcut două zile pe drum cu maşina din Londra în Rm Vâlcea.
  – Păi de ce n-ai luat avionul până-n Bucureşti? Ieşeai mai ieftin şi pierdeai două ore, nu două zile. Lăsai maşina în Anglia, oricum stai doar o săptămână în ţară..
  – Şi cum mă duceam în Vâlcea la discotecă?!

  Asta doar aşa, să ma descarc şi să vă spun ce rude am.

  Reply
 3. 3 saptamini de carne zici? Pfff… Tin minte cum s-au simtit falcile dupa o masa cu pastrama de capra; daramite dupa 3 saptamini de molfaiala carnivora… Vad ce fac incepind cu saptamina viitoare, ca zilele astea inca am mincare de-acasa :))

  Reply

Leave a Comment.