Culmea culmilor

Sunt printre hipsterii ăia care nu se mai uită la televizor de ceva vreme. Nu ca spirit de protest contra măruților, capatoșilor, banciurilor sau împotriva știrilor comandate politic sau a reportajelor regizate, ci pur și simplu pentru că nu am la ce.

Filme/seriale pe care deja le-am văzut, divertisment mai prost decât pot suporta, transmisii sportive care nu bat cu ce mă interesează, știri exagerate și tragedii cotidiene prezentate scârbos ca probleme de interes național.  Nici canalele specializate pe cultură/natură nu înclină balanța – câteva emisiuni pe gustul meu, repetate luni întregi.

Să schimb canalele minute în șir doar doar oi da de ceva cât de cât interesant, să-mi mulez programul după cel al televizorului când chiar vreau să văd ceva, pur și simplu e pierdere de timp, mai ales dacă pot folosi internetul mult mai eficient.

Nu e vorba deci de vreun principiu nobil ci doar de criterii practice. Și totuși îmi lipsește enorm ceva, lucru pe care, culmea, Facebook-ul m-a făcut să-l realizez.

RECLAMELE. Da, nenorocirile alea care-ți strică vizionarea filmului și pe care le înjuri cu pasiune când ți le bagă pe gât câte 15 minute. Alea de schimbi canalul când intră.

Alea îmi lipsesc, culmea culmilor. Numa’ aud pe FB ”ați văzut, bă, cât e de cretină reclama aia de la”, ”frățiuer, n-am văzut ceva mai idiot ca reclama la detergentul ăla de vase” și tot așa. Iar eu mor încet că nu le-am văzut, că nu știu despre ce e vorba, că nu m-a enervat superior la cât sunt de stupide.

Și nici pe net nu merge să le caut: în primul rând nu-s toate, în al doilea rând nu de asta am renunțat la tv? Ca să nu pierd timpul degeaba?

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

5 Comments

 1. Eu sunt printre hipsterii care n-au avut fizic televizor ani de zile si care acum au inceput sa se uite 😛

  Din fericire, modul in care mi-am selectat pachetul TV imi ofera suficiente filme, documentare HD si posturi de stiri straine cat sa gasesc lucruri de urmarit. Asta si Comedy Central.

  Si nu, nu ma uit numai la documentare: http://www.krossfire.ro/soptindu-i-lui-grivei/ (nu dau in mod normal cu link-uri, dar asta a fost primul articol trimis catre Vocea din Castel :)) ).

  Reply
  • Nu numai că am televizor, dar mai și plătesc abonament. În condițiile astea nu cred că sticla a stat deschisă mai mult de 3 minute în ultimul an (îl mai deschide copilul când își aduce aminte de el).

   Recunosc însă că dacă nu ar fi extrem de complicat să fac ceva cu abonamentul respectiv (pe locuință de servici) și mi-aș putea selecta cu mare grijă programele (inclusiv ăla de emisiuni de pescuit) probabil l-aș folosi cu dragă inima. Însă din programele livrate default pe abonamentul ăsta n-am ce alege.

 2. Eu nu-i inteleg pe oamenii care urmaresc dezbateri televizate cu orele. Cu mici exceptii (inclusiv Digi 24, care nu-l prea prinde pe Dani :)), majoritatea dezbaterilor televizate sunt mai putin coerente decat cele de pe bloguri.

  Reply
  • Legat de dezbateri sunt in asentimentul tau. Cele de la B1, RTV si A3 sunt insuportabile si au un potential enorm de a ma irita si scoate din ZENul meu. Mai prind cate emisiune in trecere dar dupa maxim 2 minute, simt cum incepe sa-mi pulseze vena cava…

   Prin urmare ma uit doar la DIGI 24, la jurnalul de seara incepand cu ora 20.00 si sfarsind cu ora 22.00 cand termina si Emil Hurezeanu de spus ce are de spus. :))

Leave a Comment.