La vânătoare de frumos

E liniște de poți să auzi o ciocănitoare de peste două văi. N-o auzim că nici peste două văi n-a ieșit la ciocănit, știind probabil că-s pregătit c-un teleobiectiv de două kile juma; o să iasă când pe aparat o să am lentilă pentru peisaj, așa face întotdeauna…

Frigul se pregătește de gerul Bobotezei, zăpada are puf de cristal pe ea și scârțâie sub bocanci de zici c-a pus-o acolo Creangă, drumul e pustiu și alb, soarele mai repede câte o geană peste brazi, destul cât să strălucească omătul.

Vorbim aburit despre câte cele în ulcele, depănăm vrute și nevrute, descâlcim ițe și noduri lumești de la geneză până ieri și ne visăm soarta de mâine-n glume cu tâlc.

Zboară timpul și pașii fără să-i simțim, până ajungem la un firișor de apă neagră cu margini curate de gheață și stăm pe el cu orele până potrivim în tolbă poze cu iz artistic și adunăm frig până-n oase și frumos până-n măduvă.

Eu și Le Maître am început cele trei zile de fotografie.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

  1. Sunt de la inceputul anului in Austria, in dimineata asta au fost minus 21 grade, feels like -52 !! In ultimele doua zile a nins 1 m de zapada.
    Vant puternic, zapada mare, natura dezlantuita de iarna grea.

    In conditiile acestea, partiile erau deschise, strazile curate, totul perfect functional.

    Reply
    • Azi a venit urgia și-n țara noastră dragă, va fi și aici sub -20(noi deja s-a jucat săptămâni bune mercurul pe acolo), zăpadă mare, vânt puternic, natura dezlănțuită… în condițiile astea vor fi câteva, puține și subtile diferențe față de ce povestești tu acolo…

Leave a Comment.