România sălbatică – documentar

Când a făcut Charlie documentarul Wild Carpathia a vuit tv-ul, presa și patriotismul facebook de-a explodat reach-ul și awareness-ul până la stele. Cumva, dacă e făcut de-un străin, chiar de e banal/mediocru ca realizare și plin de inextactități, atunci merită toată atenția și lauda noastră.

Nu că orice efort de promovare nu ar trebui salutat și sprijinit, dar dacă face un român aceeași chestie parcă ni se stinge tot entuziasmul și-l ținem la umbră. E de-al nostru, ce spanac poate să iasă…

Descoperă România Sălbatică – trailer from Dan Dinu on Vimeo.

 

Dan Dinu a scos un documentar net superior ca imagine/realizare artistică, lipsit de exagerarea atât de iubită nouă, care lasă de multe ori frumusețea să vorbească de la sine. Fiind fotograf, picură povestea cu observații și ponturi din domeniu – asta poate fi un minus minor pentru neinteresați și un plus major pentru pasionați ai domeniului.

În primul episod a avut noroc de-o ninsoare superbă și a prins niște cadre deosebite, la al doilea nu l-a ajutat la fel lumina dar tot frumos i-a ieșit, iar pe-al treilea îl aștept curios nevoie mare.

Da, pentru cârcotași ca mine, imaginile întrec textul și nararea, dar documentarul este prea bine realizat ca să nu-l vizionăm/promovăm cu drag și vigoare.

Episodul I – http://ntdfilm.ro/mestecanisuldelareci/

Episodul II – http://ntdfilm.ro/deltadunarii/

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

1 Comments

Leave a Comment.